fbpx

April wordt ook wel een maand van overvloed genoemd. Dit komt omdat er in april 2 nieuwe manen zijn. De laatste nieuwe maan op 30 april om 22:30 uur wordt ook wel de zwarte maan genoemd omdat het de 2e nieuwe maan van de maand is. Nieuwe maan is een moment van naar binnen keren. Reflecteren en observeren waar je richting aan wilt geven in de komende maanfase. Deze nieuwe maan in stier vraagt om rust, ruimte en verdieping. Misschien wil je meer in de natuur zijn. Of voel je behoefte om innerlijk werk te doen.

Het sterrenbeeld stier in de nieuwe maan

De stier staat ook wel bekend om betrouwbaarheid en eerlijkheid. Maar ook om koppigheid. Stieren zijn gewoontedieren en verandering kan daarin als lastig ervaren worden. Er is niet zo zeer behoefte aan verandering. Een stier is een fysiek wezen. Bewustzijn in de natuur en leven vanuit zintuigen brengt de stier kracht en helderheid.

Rituelen die je kunt doen tijdens deze 2e nieuwe maan in april

Tijdens deze 2e nieuwe maan (zwarte maan) kan je rituelen doen om dichter bij jouw kern te komen en helder te voelen waar je richting aan wilt geven. Nieuwe maan is altijd een moment waarin je in stilte mag keren en diep mag voelen waar je ruimte voor wilt maken. Wat wil je gaan manifesteren deze komende maancyclus?

Ademwerk, yoga en journaling kan bijdragen aan het zetten van intenties van deze nieuwe maan. Diep voelen van binnen waar je staat, een fysieke practice en schrijven vanuit je hart. Zonder echt vanuit denken intenties te zetten. Maar juist vanuit jouw diepste verlangens.

Je kunt ook bewust kijken naar alles wat er al is op dit moment in jouw leven. Kan je hier overvloed in ervaren? Of wil je juist meer ruimte maken voor dat wat er al is?

De natuur brengt ook inzichten. Voel je dat je meer in de natuur wilt zijn, maak hier dan ruimte voor. Je zult merken dat er inzichten op je pad komen. Zonder er al teveel over na te denken. Vanuit rust en vertrouwen.

Moon Phase Yin Yoga

Je kunt ook mijn Moon Phase Yin Yoga E-book downloaden. Hierin staan practices voor iedere maanfase. En de nieuwe maan is een uitstekend moment om te starten met de practices in dit e-book. Je kunt het voor iedere maancyclus weer opnieuw inzetten. Er staat ook informatie in over iedere maanfase, meridianen vanuit de Chinese geneeskunde en hoe deze met elkaar samenwerken om balans te creëeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds