fbpx

Yin Yoga is een vorm van yoga waarbij we werken op het dieper liggende bindweefsel. Houdingen worden drie tot vijf minuten aangehouden om meer ontspanning te creëren in het bindweefsel, spieren en gewrichten. Daarnaast helpt het ook om ze te versterken en emotioneel meer in balans te komen. Tijdens de maancyclus kunnen yin yoga poses ondersteunend zijn om meer in verbinding met jezelf te komen. In deze blog lees je er meer over.

Leven met de maancyclus

Wanneer je leeft volgens de maancyclus kunnen yin yoga poses helpend zijn om in balans te blijven of te komen. De maan heeft invloed op de aarde. Wij als mensen kunnen tijdens de verschillende fases emotioneler zijn. Dit heeft ermee te maken dat de natuur anders aanvoelt. Het is misschien lichter buiten tijdens volle maan waardoor je slechter slaapt. Of je hebt meer behoefte om naar binnen te keren tijdens de nieuwe maan. De periode waarin dit thema ook centraal staat.

Waarom yin yoga doen tijdens de maancyclus?

Yoga, ademwerk en meditatie kan helpend zijn om om in diep voelen te zakken. Je komt zo meer in verbinding met jezelf en weet hierdoor beter waar je fysiek en emotioneel behoefte aan hebt. Het is echt een moment voor jou waarin je rust en ruimte creëert in lichaam en geest.

Moon Phase Yin Yoga E-book

Het Moon Phase Yin Yoga E-book staat vol met yin yoga poses die je kunt doen tijdens de gehele maancyclus. Yin Yoga oefeningen werken vanuit de Chinese Geneeskunde op de meridianen (organen, elementen en emoties). Je leest hier in het e-book ook meer over waar de oefeningen goed voor zijn. Verder staan er schrijfopdrachten in voor iedere maancyclus die je kunt doen na iedere yin yoga sequence (serie van oefeningen).

Yin Yoga Poses met Massage Ballen

Wil je meer leren over de wetenschappelijke verbanden vanuit de Chinese Geneeskunde in relatie tot de fascia lijnen? Dan is de Online Yin & Fascia Therapie Cursus een mooie training om te volgen. Je volgt deze gemakkelijk vanuit je eigen huis na ontvangst van de massage ballen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds