fbpx
Blog Mind

SMART doelen stellen om meer in verbinding met jouw verlangens te leven

Leef jij volledig in verbinding met jouw verlangens? Of ga je vaak mee in de verlangens van anderen? Wanneer je niet goed weet wat jouw verlangens zijn of deze niet goed kunt formuleren, dan kan je een beetje doelloos door het leven gaan. Er sijpelt een hoop energie weg in verlangens van anderen en jouw verlangens blijven onvervuld. In dit blog lees je hoe je SMART doelen kunt stellen en waarom dit belangrijk is.

Waarom is SMART doelen opstellen belangrijk?

SMART doelen opstellen is belangrijk omdat je op deze manier beter weet wat jouw pad is. Je weet welke stappen je te nemen hebt om jouw verlangens werkelijkheid te maken. Wanneer je steeds maar blijft leven volgens het ritme of de verlangens van anderen, loop je jezelf en je eigen verlangens voorbij. Terwijl wanneer jij leeft vanuit je hart, je ook meer in verbinding met jezelf bent. Je ervaart daardoor minder stress en staat gelukkiger in het leven.

Hoe stel je SMART doelen op?

SMART doelen opstellen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Het is belangrijk dat je het concreet maakt. SMART betekent letterlijk specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden.

Weet jij wat belangrijk is voor jou? Of vind je dit nog lastig? Het is belangrijk om volledig te doorvoelen wat belangrijk is voor jou. Yoga, meditatie en ademwerk kan je hierbij helpen. Daarna kan je gaan uitwerken en schrijven wat belangrijk is voor jou.

In het Value Journaling Workbook leer je hoe je SMART doelen kunt stellen op alle vlakken in jouw leven en ga je deze uitwerken in de bulls-eye. De bulls-eye laat je precies zien waar je op dit moment staat in je leven met jouw SMART verlangens en doelen. Zo weet je beter waar je nog aan mag werken.

Hoe kan je de SMART doelen gaan naleven?

Wanneer je je SMART doelen gesteld hebt, is het belangrijk om deze ook na te gaan leven. Maak de stappen niet te groot voor jezelf. Door kleine stappen te nemen, blijft het ook haalbaar. Stel daarom SMART doelen voor een week, een maand, een kwartaal en een jaar. Of bijvoorbeeld voor een maand, een jaar en vijf jaar. Zo kan je op een ontspannen manier jouw SMART doelen gaan naleven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds