fbpx

Yin Yoga helpt je om fysiek en mentaal verder te komen. Stretches worden langer aangehouden waardoor er gewerkt kan worden op het dieper liggende weefsel. Je spieren worden verlengd en pijn wordt weggenomen. Daarnaast stimuleert het zenuwsysteem om in de rustfase te komen. Hierdoor krijg je ruimte in je hoofd en leer je beter met emoties omgaan.

Zeker in deze tijd waarin we steeds weer worden beïnvloed door perfecte social media plaatjes, promoties van anderen en meningen van anderen, is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Wat is jouw boodschap in deze wereld? Wat is jouw intentie?

Yin Yoga kan jou helpen om dichter bij jouw essentie te komen en te leven vanuit hetgeen waar jij blij van wordt.

Deze vorm van yoga is in tegenstelling tot Yang Yoga niet gericht op het versterken van je spieren. Je kunt het ook niet vergelijken met een work-out. Met Yin Yoga maak je zachte bewegingen met een stretch die prettig aanvoelt. Je blijft in tegenstelling tot Yang Yoga langer in de houding zitten (3 minuten). Na drie minuten ontstaat er flexibiliteit in het dieper liggende weefsel.

Je kunt je voorstellen dat als je lang niet beweegt door een lang ziektebed, een gebroken beek of een blessure het weefsel de spieren stevig gaan inkapselen. Je kunt het vergelijken met een cocon waar je in zit en waar je de tijd voor mag nemen om uit te ontwaken. Uiteindelijk zullen de Yin Yoga houdingen je helpen naar een soepeler lichaam en een fijne en mooie lichaamshouding.

Paul Grilley is de grondlegger van Yin Yoga. Hij heeft de combinatie van anatomie en de meridianen uit de acupunctuur samengebracht. Daarnaast zijn er aan de meridianen ook nog elementen verbonden. Dit brengt alles in verbinding met jouw lichaam, organen, emoties en de natuur.

Met Yin Yoga breng ik jou opnieuw in verbinding met jouw lijf en je emoties. Het helpt je om bewust naar je huidige situatie te kijken. In deze vorm van yoga gaat het er niet om hoever jij kunt gaan, hoe diep jij kunt buigen of hoe mooi je beweging eruit ziet. Deze vorm van yoga is erop gebaseerd dat je naar binnen gaat kijken. Heb je er wel eens over na gedacht dat jouw lichaam misschien wel gewoon zo gebouwd is waardoor je bepaalde bewegingen niet kunt maken?

In mijn lessen, workshops en trainingen laat ik je kennismaken met de werkelijkheid van jouw lichaam en hoe je aan meer flexibiliteit kunt werken.

Yin & Fascia Therapy

Als Yin Yoga Docent heb ik in de afgelopen jaren diverse docenten en therapeuten verdieping mogen geven in yin yoga met fascia therapy. We combineren dan yin yoga houdingen met massage ballen waardoor de stimulatie nog intenser is. Dit ondersteunt in het loslaten van chronische pijn en emotionele stagnaties.

1 Comment

  1. […] in ontspannen yoga vormen. Maar er zijn ook wollen yogamatten. Deze zijn heerlijk voor de winter, yin yoga, restorative yoga en yoga […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...