fbpx

Er zijn vele methoden om lichamelijke klachten te verminderen. Denk aan ademwerk, yoga, fysiotherapie en koude training. Maar van de spijkermat heb je wellicht nog niet gehoord. Een spijkermat kan helpen om lichamelijke klachten te verminderen. Dit komt doordat het stress verlagend werkt. In dit blog lees je meer over de voordelen van een spijkermat.

Voordelen spijkermat

Doordat een spijkermat als een soort massage werkt, helpt het om de doorbloeding te verbeteren. Er worden diverse drukpunten aangeraakt op het lichaam. Het is wetenschappelijk bewezen dat de duizenden puntjes werken op de energiebanen van het lichaam en daardoor stressverlagend werkt.

Vanuit de Chinese geneeskunde kijken we vanuit de energiebanen naar de elementen vanuit de natuur. Wanneer de drukpunten van deze energiebanen gestimuleerd worden, kunnen klachten afnemen en gaat de energie in lichaam en geest weer beter stromen. Dit merk je zowel fysiek als mentaal.

  • Werkt ontspannend en stress verlagend;
  • Verminderd rug-, nek-, en schouderklachten;
  • Verbeterd slaap en energieniveau;
  • Activeert gelukshormonen;
  • Werkt snel en effectief bij migraineaanvallen;
  • Helpt bij het verminderen van menstruatiepijn;
  • Helpt om fibromyalgie klachten te verminderen.

Gelukshormonen

Naast het stimuleren van de drukpunten worden er ook gelukshormonen aangemaakt in het lichaam. Hierdoor ga je direct ontspanning ervaren en zullen je klachten afnemen. Je zult beter slapen, bewegen en je lekkerder in je vel voelen.

Hoe gebruik je een spijkermat?

Een spijkermat kan in het begin onwennig aanvoelen. Begin daarom met 5 of 10 minuutjes en bouw het langzaam op gevoel op per 5 minuten met een max van 15 tot 30 minuten.

Bij een zwangerschap wordt het niet aangeraden om op de spijkermat te gaan liggen. Dit komt omdat de drukpunten de bevalling kunnen stimuleren. Iets wat je niet wilt voor de 38 weken. Over het algemeen is het beter om de bevalling zelf op gang te laten komen.

Spijkermat kopen?

Er zijn verschillende merken die een spijkermat aanbieden. Waaronder BrellaVio die een spijkermat set aanbiedt met een spijkerkussen. Verder bieden ze ook massageballen aan die helpen om spanning weg te nemen in de schouders, nek, rug en voeten. Of waar je dan ook spanning mag ervaren.

Yin Yoga met massage ballen

Wanneer je je lichaam naast drukpunt stimulans ook wil stretchen, dan is yin yoga met massage ballen een mooie methode om lichaam en geest te ontspannen. In de online yin & fascia therapie cursus ontdek je de kracht van massage ballen in yin yoga houdingen. Je ontvangt bij de cursus een set gele massage fascia ballen die helpen om emotionele en fysieke stagnaties los te laten. Verder leer je over de overlap tussen de meridianen uit de Chinese geneeskunde en de fascia lijnen uit de wetenschap. Door de fascia ballen in yin yoga houdingen in te zetten, stimuleer je drukpunten waardoor je nog diepere ontspanning gaat ervaren. Je kunt hierdoor makkelijker blokkades loslaten die diep opgeslagen liggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...