fbpx

Doe jij regelmatig yoga, meditatie of ademwerk thuis? Essentiële oliën kunnen een mooie toevoeging zijn op jouw home practice. Niet alleen tijdens je practice. Maar ook door de dag heen kunnen de oliën je ondersteunen in jouw spirituele en bewustzijn verdieping. Maar ook om meer ademruimte te creëren of bijvoorbeeld een zelfmassage momentje te geven aan jezelf!

Hoe kan je essentiële olie inzetten tijdens je home practice?

Je kunt een olie uitkiezen en met dit thema mediteren, ademen of jouw yoga practice doen. Je kunt bijvoorbeeld een druppeltje in je handen masseren en tijdens de meditatie inademen. Neem de geuren in je op. Observeer wat dit voor je doet en hoe je in de verdieping van de geuren nog dieper in je lijf zakt. Aromatherapie heeft een fijne verdiepende werking in je mind en lijf.

Essentiële oliën die je kunt gebruiken tijdens je home practice

Je kunt essentiële oliën tijdens je home practice inzetten voor extra verdieping. Een olie kan je met een thema kiezen. Dit kaartendeck van Poet speciaal ontworpen voor de olie van young living kan je hierbij helpen. Hieronder lees je welke olie je kunt inzetten voor jouw home practice.

Er zijn diverse soorten oliën. De een zal je misschien meer gebruiken voor je huid of in de diffuser. Andere zal je meer in meditatieve vorm kunnen gaan inzetten.

Eucalyptus Globulus

Adem rustig in met Eucalyptus Globulus. Deze diep verfrissende olie wordt gedestilleerd uit eucalyptusbladeren en helpt de geest te zuiveren. Inhaleer gewoon rechtstreeks uit de fles en ondersteun daarbij vrije doorgangen. Moedig helderheid en kalmte aan voor een boost van energie. Deze hoogbloeiende bomen komen oorspronkelijk uit Australië en maken deel uit van de Myrtle-familie (Myrtaceae). Beschouwd als een van de hoogste bomen ter wereld, is de houtachtige olie stimulerend, opbeurend en verhelderend. Misschien wilt u balsem aan uw lichaam toevoegen en gelijkmatig over droge gebieden verdelen voor een verkoelend, rustgevend gevoel.

Lavender

Een van de meest populaire producten van Young Living, en een etherische olie die door de geschiedenis heen over de hele wereld wordt gevierd, Lavender biedt een ontspannende en verfrissende geur die vooral kalmeert bij gebruik tijdens het baden en voor het slapen gaan. Terwijl de Romeinen het in hun baden gebruikten om van de reinigende eigenschappen te genieten, wordt lavendelolie tegenwoordig meestal gebruikt als onderdeel van een bedtijdroutine, om een ​​verkoelend effect te geven op de aan de zon blootgestelde huid en om een ​​kalmerend aroma te geven voor de geest, het lichaam , en ziel tijdens massages.

Frankincence

Voeg een vleugje weelde toe met deze warme en houtachtige geur. Dit all-star ingrediënt, bekend als de koning van etherische oliën, werd beschouwd als een duur product en werd door de eeuwen heen gebruikt als onderdeel van huidverzorgingsrituelen. Deze rijke olie heeft een breed scala aan toepassingen, verbetert schoonheidsroutines en stimuleert mindfulness-oefeningen met zijn ontspannende en aardende geur. Voeg gewoon een paar druppels toe aan je favoriete lotion en onthul een gezond ogende gloed.

Palo Santo

Palo Santo komt uit dezelfde botanische familie als Frankincense. De schors van de Palo Santo-boom wordt traditioneel verbrand in Zuid-Amerika om negatieve energieën te verwijderen. Deze citroen- en muntachtige topnoot kan rechtstreeks uit de fles worden geïnhaleerd om de spirituele verbinding tijdens het mediteren te versterken. Zelfs de Spaanse naam geeft aan hoe hoog deze olie wordt gewaardeerd: Palo Santo betekent “heilig hout” of “heilig hout”.

Pine

Verplaats je zintuigen naar een dennenbos, vol frisse kruidachtige geuren. Deze stimulerende en revitaliserende olie wordt met stoom gedestilleerd uit takjes en naalden voor een warme en kalmerende geur. Laat je inspireren door de natuur door dit verfrissende aroma simpelweg op je decolleté te deppen voor een boost van kalmte en concentratie. Vier elke dag als een nieuw begin door deze winterse geur in te ademen en te genieten van luxueus rijke noten. Of trakteer uzelf of iemand van wie u houdt op een rub down, voeg een paar druppels toe aan kokosolie, masseer in op pijnlijke plekken voor een onmiddellijke oppepper.

Myrrh

Mirre (Commipihora myrrha) biedt een rijk, rokerig, balsamico aroma dat zuiverend, herstellend, revitaliserend en opbeurend is. Het werkt goed bij gebruik tijdens meditatie en bevat een van de hoogste beschikbare niveaus van sesquiterpenen.

In het Oude en Nieuwe Testament van de Bijbel wordt naar mirre verwezen. Het Arabische volk geloofde dat het hielp tegen gerimpelde, schrale en gebarsten huid. Tegenwoordig wordt mirre veel gebruikt in producten voor mondhygiëne

Valor

Geniet van een prachtig uitgebalanceerde mix van Black Spruce, Blue Tansy, Camphor Wood, Geranium en Frankincense, waarbij je de zoete en kruidige tonen in je opneemt. Begin de dag zoals je van plan bent door deze opbeurende blend ‘s ochtends op de polspunten te deppen voor extra moed en zelfvertrouwen. Misschien wil je een druppel toevoegen aan je dragerolie voor een zachte, aardse infusie, masserend in vermoeide spieren. Geniet van rust en positiviteit met deze sensuele en houtachtige geur die gemakkelijk kan worden toegevoegd aan bodywash, douchegel en bodybalsems.

Believe

Believe etherische oliemelange is geformuleerd met Idaho blauwe spar en Ylang Ylang van de Young Living-boerderij in Ecuador en heeft een aangenaam aroma dat zowel aardend als verkwikkend is.

Deze melange bevat etherische oliën van Idaho Balsam Fir en Frankincense die gevoelens van kracht en geloof kunnen stimuleren. Met andere complementaire oliën kan de combinatie in deze melange helpen bij het bereiken van een hoger niveau van bewustzijn. Als je voorbij emotionele tegenslagen en barrières kunt komen, zul je in staat zijn om je ware, onbeperkte potentieel te bereiken.

Je kunt meer oliën bekijken in de webshop. Of bestel direct jouw eigen starterkit met diffuser en 12 oliën met jouw eigen account om zelf punten te sparen.

In de 7-weekse chakra balance journey ontdek je welke olie bij welke chakra past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds