fbpx

Wauw! Wat gaaf! Er deden al meer dan 700 mensen mee met de 3-daagse breathe better challenge! Dat zijn al een heleboel mensen die het zichzelf gunnen om direct beter te ademen. Van een aantal mensen begreep ik dat het lastig was om de confrontatie aan te gaan met de huidige patronen. Terwijl je weet dat als je altijd doet wat je altijd deed, je krijgt wat je eigenlijk al weet… een hoge ademhaling, pijn op de borst, onrust in je hoofd, een gehaast gevoel. 

Dus neem vandaag toch maar even de tijd om een momentje voor jezelf in te plannen.

Je leest hieronder 3 tips waardoor je beter gaat ademen en meer rust in jezelf gaat ervaren. Maar vooral ook dat het jou gaat lukken om die ademmomenten voor jezelf te nemen. 

1. Leg de lat niet te hoog

Veel mensen leggen de lat te hoog. Moeten van zichzelf meteen de hele dag goed ademen. Maar het veranderen van patronen heeft tijd nodig. Wist je dat we minstens 21 dagen nodig hebben om verandering aan te brengen in onze patronen? Geef het daarom de tijd. Moet niet direct teveel van jezelf. 

2. Plan 10 minuten voor jezelf in de ochtend of avond

Iedereen heeft wel 10 minuten voor zichzelf in de ochtend of voor het slapen gaan. Neem de tijd om in deze 10 minuten even te ademen. Je kunt mijn ‘Grounding‘ meditatie op Spotify gebruiken om te aarden en te zakken in je lijf. Zo ga je direct al beter ademen. 

3. Schrijf 3 positieve dingen van je dag op voor het slapengaan

Door voor het slapen gaan 3 positieve dingen op te schrijven uit je dag ga je het leven weer wat zonniger inzien. Dit kunnen hele kleine dingen zijn zoals: ‘Gesprek met mijn moeder’ of ‘Gezond ontbijt genomen’ of ’10 minuten in stilte of met meditatie gemediteerd’. En wees daar ook dankbaar voor. De kleine dingen maken juist verschil.

P.s. in het 6-weekse Online Breathe Better Programma ga je meer de diepte in en ontdek je verder wat de kracht van ademhalen nog meer voor jou doet. Op mentaal en fysiek niveau. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds