fbpx

3 basistips om direct beter te ademen

Wauw! Wat gaaf! Er deden al meer dan 500 mensen mee met de 3-daagse breathe better challenge! Van een aantal mensen begreep ik dat het lastig was om de confrontatie aan te gaan met de huidige patronen. Terwijl je weet dat als je altijd doet wat je altijd deed, je krijgt wat je eigenlijk al weet… een hoge ademhaling, pijn op de borst, onrust in je hoofd, een gehaast gevoel. 

Dus neem vandaag toch maar even de tijd om een momentje voor jezelf in te plannen.. 

Ik ga je nu 3 tips geven waardoor het jou toch gaat lukken om die ademmomentjes voor jezelf te nemen. 

 

1. Leg de lat niet te hoog

Veel mensen leggen de lat te hoog. Moeten van zichzelf meteen de hele dag goed ademen. Maar het veranderen van patronen heeft tijd nodig. Wist je dat we minstens 21 dagen nodig hebben om verandering aan te brengen in onze patronen? Geef het daarom de tijd. Moet niet direct teveel van jezelf. 

2. Plan 10 minuten voor jezelf in de ochtend of avond

Iedereen heeft wel 10 minuten voor zichzelf in de ochtend of voor het slapen gaan. Neem de tijd om in deze 10 minuten even te ademen. Je kunt mijn ‘Grounding‘ meditatie op Spotify gebruiken om even te aarden en te zakken in je lijf.

3. Schrijf 3 positieve dingen van je dag op voor het slapengaan

Door voor het slapen gaan 3 positieve dingen op te schrijven uit je dag ga je het leven weer wat zonniger inzien. Dit kunnen hele kleine dingen zijn zoals: ‘Gesprek met mijn moeder’ of ‘Gezond ontbijt genomen’ of ’10 minuten in stilte of met meditatie gemediteerd’. En wees daar ook dankbaar voor. De kleine dingen maken juist verschil.

Liefs,
Joyce

P.s. in het Online Breathe Better Programma ontdek je wat de kracht van ademhalen voor jou doet.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: