fbpx

De magie van het veranderende vrouwenlichaam is een van de meest magische gebeurtenissen die een vrouw mag meemaken. Van baby, tot jong meisje, puber, vrouw, moeder, oma. Het zijn nogal wat veranderingen. Deze kunnen als lastig worden ervaren. Maar wanneer je het gaat bekijken als vrouwenkracht, ontdek je pas hoe oer krachtig het veranderende vrouwenlichaam is.

Veranderende vrouwenlichaam

De cyclus van de vrouw

Als jonge vrouw wordt je ongesteld en krijg je te maken met de eerste ongemakken van het vrouw zijn. Maar zijn dit werkelijk ongemakken? Door te verzachten en te leren leven met je eigen cyclus, ontdek je de kracht van de yin energie. Vrouwelijke kracht.

In de westerse maatschappij moeten we van alles (van onszelf). Terwijl wanneer je gaat kijken naar je eigen ritme en cyclus en daarin kunt verzachten, worden de ‘ongemakken’ minder en kan je het gaan zien als je kracht.

Leven vanuit zachtheid en ontspanning brengt je meer dan doorduwen vanuit moeten. Als jonge vrouw kan je anders meekrijgen vanuit huis. Of je wilt je misschien aanpassen aan anderen. Patronen vanuit het familiesysteem en de vrouwenlijn werkt hier ook enorm in mee.

Wil je je eigen ritme gaan ontdekken en oude pijn / angst loslaten? Dan is het Full Moon Womb Awakening Class wellicht iets voor jou. De Rite of The Womb is een eeuwenoud ritueel welke je helpt om je te verbinden met de baarmoeder. Het is geen plek om angst en pijn in te bewaren. Het is een plek voor creatie en geboorte van leven. Geschikt voor elke vrouw in elke fase van haar leven.

Menstruatie cyclus

Menstruatie kan pijnlijk zijn. Wanneer je niet luistert naar de signalen van je lichaam en meer doet dan de energie die je hebt in bepaalde periodes van je menstruatie cyclus, kun je veel klachten gaan ervaren. Door juist te gaan leven op het ritme van je menstruatiecyclus, zul je meer rust gaan ervaren en je lichaam beter begrijpen.

Het Moon Phase Yin Yoga E-book bevat oefeningen die je helpen om je lichaam meer te verzachten en meer in verbinding te komen met je lijf. Zo voel je beter wanneer je welke energie wel of niet hebt. Het helpt ook om PMS klachten te verzachten.

Wil je je meer verdiepen in de wetenschap van de menstruatie? Dan is het boek ‘Dochters van de Maan‘ aan te raden om te lezen. In dit boek verteld Annemarie Peters over de mythen in de moderne tijd.

Wanneer je echt veel last hebt van PMS klachten, krampen en pijn, dan kan de CBD olie van Healmary ook een uitkomst zijn. Dit wordt gemaakt door vrouwen voor vrouwen.

Zwangerschap

Tijdens je zwangerschap verandert er enorm veel in je lichaam. Lichamelijk, energetisch en spiritueel. Er groeit een nieuw mensje in je. Dit gaat je leven voorgoed veranderen. Het vraagt veel van je lijf. In deze periode mag je goed voor jezelf en je kleintje zorgen. Het kan in deze periode fijn zijn om je te omringen met vrouwen die bijvoorbeeld ook zwanger zijn of je voorgegaan zijn. Maar ook om je terug te trekken en lekker to cocoonen. In het tweede trimester krijgen veel vrouwen ook een opleving. Geniet ook hiervan op jouw manier.

Moederschap

Wanneer je voor het eerst moeder wordt verandert er enorm veel. Er is ineens een mensje van jou afhankelijk. Je zorgt ervoor met veel liefde. Maar je kunt ook enorm veel onzekerheden ervaren. De liefde groeit. Jij als moeder groeit. Het is een bijzonder proces waarin je jezelf de tijd mag gunnen. Het blijft leren. Samen met je kleintje. Elkaar leren kennen. Samen de wereld ontdekken. Ook in deze periode verandert er veel in je lijf. Misschien ervaar je nog veel ongemakken van de bevalling, geef je borstvoeding of ervaar je andere ongemakken. Weet dat dit er allemaal bijhoort. Bij dit bijzondere proces. Het kost veel tijd, energie en liefde. Maar de liefde is onvoorwaardelijk. Zo groots.

Oude stukken loslaten van je veranderende vrouwenlichaam

Wanneer je verandert door de jaren heen. Als vrouw. Laat je steeds weer oude stukken los van de persoon die jij bent geweest. We kunnen immers niet hetzelfde blijven. Durf te genieten van je vrouwzijn. Het veranderen van jouw lichaam en geest leert je lessen voor het leven. Het leert je wie je bent door de tijd heen. Om je heen verandert er veel. Maar de aanleiding daarvan ben jij. Jouw veranderende behoeften als vrouw. Jouw wens als vrouw. Wees daar trots op. Je mag er zijn.

Wanneer je het lastig vind om oude stukken los te laten, dan kan de Full Moon Womb Awakening Class (online) een mooi ritueel zijn om je te helpen. Dit ritueel helpt je om zelf in je kracht te gaan staan als de persoon die jij bent. Met vertrouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds