fbpx
Moon

Als een roosje onder de maan: 5 x tips voor een goede nachtrust tijdens volle maan

tips slapen volle maan

Dat de maan kracht heeft op ons leven hier op aarde, wordt steeds meer duidelijk. Zo zijn er heel veel mensen die tijdens volle maan slecht slapen. En hoewel dat niet wetenschappelijk is bewezen, is het natuurlijk altijd welkom om tips te krijgen voor een betere nachtrust. Zélfs tijdens volle maan. En dus delen we in dit blog een aantal tips hoe je tijdens volle maan als een roosje slaapt. 

Benieuwd wanneer het volle maan is? Hier vind je de volle maan datums van 2023. 

De kracht van volle maan

Geregeld schrijven we bij Mind Events Factory over de maan. Zo delen we iedere maand uitgebreide blogs over volle en nieuwe maan, maar schrijven we ook geregeld over de kracht van de maan. De maan is namelijk van grote invloed op ons leven op aarde. Niet gek dus dat veel mensen tijdens volle maan slechter slapen dan normaal. 

Dat we tijdens volle maan slecht heeft te maken met de stand van de maan. Wanneer de maan vol is, bevindt het zich in een actieve fase. De maan zit boordevol energie en dat voelen wij hier op aarde ook. Hoewel je die kracht heel prettig kan inzetten voor je leven, kan het ook voor een slechte nachtrust zorgen. Maar niet getreurd: wie de maan voor zich laat werken, kan juist alleen maar genieten van deze bijzondere periode. 

Ben je benieuwd hoe je de maan als krachtbron kan inzetten? Hier lees je hoe je in het ritme van de maan kunt leven. 

Slapen tijdens volle maan 

Goed, dat het niet gek is dat je tijdens volle maan minder goed slaapt dan anders, moge duidelijk zijn. Een veelgestelde vraag die wij dan ook regelmatig krijgen is: ‘Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik tóch als een roosje slaap?’ Het antwoord op die vraag is eigenlijk vrij simpel. Met een paar eenvoudige tips kun je ook tijdens volle maan een prettige nachtrust ervaren. We delen hieronder vijf tips slapen volle maan.

Tips slapen volle maan 1. Mediteer voor het slapengaan

Deze tip is er eentje die we eigenlijk altijd geven als iemand vraagt naar tips voor een goede nachtrust. Een korte meditatie voor het slapengaan doet namelijk wonderen. Al helemaal tijdens volle maan. Doordat je in deze periode veel nadenkt, kan het lastig zijn in slaap te vallen. Wie voor bedtijd een aantal minuten de tijd neemt voor een meditatie, brengt zijn of haar gedachten tot rust en valt sneller in slaap.

Bij Mind Events Factory organiseren we regelmatig volle maan meditaties die je kunt volgen óf in je eigen tijd kunt beoefenen. Uiteraard staat het je ook vrij zelf je eigen draai te geven aan je meditatie. Doe wat goed voelt en waarvan jij ervaart dat je rust en kalmte voelt.

Hier vind je diverse meditaties die je goed kunt uitoefenen tijdens volle maan.  

Tips slapen volle maan 2. Zorg voor voldoende beweging overdag

De maan heeft ontzettend veel kracht als die vol is en gezien je dat ook ervaart in je lijf, kan het prettig zijn meer dan voldoende te bewegen overdag. Of je nu een stuk gaat hardlopen, wil wandelen of kiest voor een fijne yogales: zorg dat je je lichaam hebt uitgedaagd overdag. Door veel te bewegen, verbruik je energie en zul je merken dat je ‘s avonds laat niet kan wachten om je bed in te duiken.

Tips slapen volle maan 3. Kom tot rust met essentiële oliën

Er zijn een aantal essentiële oliën die voor een diepere laag van ontspanning zorgen. Essentiële oliën zijn extracten van planten in de vorm van olie die je op verschillende manieren kunt inzetten. De geneeswijzende krachten van planten zijn ontzettend waardevol om in te zetten in je leven. Al helemaal voor het slapengaan. Zo brengen de geuren lavendel, sinaasappel en sandelwood je meer rust en kalmte en kan het prettig zijn ze te gebruiken tijdens volle maan.

Wil je aan de slag met essentiële oliën? Hier vind je heerlijke geuren waarmee je prettig in slaap valt. Met een starterkit met diffuser zet je gemakkelijk essentiële oliën in voor een fijne nachtrust. 

Tips slapen volle maan 4. Schrijf je gedachten op 

Zoals al eerder aangegeven in dit blog kunnen je gedachten tijdens volle maan overuren maken. De kans dat je in je bed nog aan het piekeren en peinzen bent is tijdens volle maan dan ook aanwezig. Het kan dan ook fijn zijn om voor het slapengaan je gedachten op te schrijven. Waar denk je aan? Wat wil je van je af schrijven? Of waar wil je niet meer aan denken? Schrijf alles op wat in je opkomt en je zult meer rust en ruimte ervaren waardoor je als een blok in slaap valt.

Wil je iedere maand een overzicht ontvangen over wat volle en nieuwe maan in de desbetreffende maand betekenen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste blogs & events ter inspiratie in je mailbox.

Tips slapen volle maan 5. Zet yin yoga in

De laatste tip is het inzetten van yin yoga. Wist je dat yin yoga een perfecte manier is om van je slaapproblemen af te komen? Yin Yoga is een meditatieve vorm van yoga. Doordat je 3 tot 5 minuten in een houding blijft zitten, kom je in een staat van bewustzijn waarin je herstelt op lichamelijk en mentaal vlak. Er is verder geen afleiding om je heen. Je gedachten zullen de kans krijgen om te verwerken, waardoor stress afneemt en je een fijne nachtrust ervaart. 

Hier lees je hoe je yin yoga inzet voor een betere nachtrust. 

Benieuwd naar hoe je kunt leven volgens de Maancyclus?

Dan is het Programma ‘Leven volgens de maancyclus‘ iets voor jou. Gericht op de maancyclus van 2023. In dit programma staat voor iedere nieuwe en volle maan een video of audio les klaar. Je ontvangt onder andere ook toegang tot de Full Moon Rite of the Womb, het Moon Phase Yin Yoga E-book en meer informatie en classes over leven met de maan. 

Benieuwd naar al onze blogs over de maan? Die vind je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds