fbpx

Leven volgens de maancyclus krijgt steeds meer aandacht voor veel mensen. De maancyclus heeft invloed op de cyclus van de natuur. En wij mensen kunnen hier op mee varen. De maancyclus start altijd met de nieuwe maan. In dit blog lees je alles wat je erover wilt weten en waarom dit een periode van stilte is.

Wat is nieuwe maan?

Nieuwe maan is het begin van een nieuwe maancyclus. Tijdens deze fase is de maan niet zichtbaar op de aarde. Dit komt doordat de maan dan tussen de zon en de aarde in staat. Het licht van de zon schijnt aan de achterzijde van de maan. In deze periode van donkerte worden we gevraagd om naar binnen te keren en te voelen welke intenties we willen zetten voor de komende maancyclus.

Elke nieuwe maan staat ook in het teken van een horoscoop. Een teken uit de dierenriem. In de blogs over de nieuwe maan lees je precies welke dit is en welke invloed dit heeft op de nieuwe maan in die maand. Er zijn 13 nieuwe manen in het jaar. Het komt dus wel eens voor dat er twee in een maand plaatsvinden.

Invloed op ons als mens en rituelen

Omdat het een periode van stilte en bezinning is zul je veel inzichten krijgen voor de komende maancyclus. Dit kun je mentaal en fysiek ervaren. Om naar binnen te keren kun je verschillende rituelen toepassen. Denk aan yoga, ademwerk, meditatie en schrijven.

In het Moon Phase Yin Yoga E-book vind je yin yogaoefeningen om in je lichaam te zakken, schrijfopdrachten voor jouw intenties en informatie over iedere maancyclus. Daarbij zijn de maanfasen ook verbonden aan de elementen uit de Chinese Geneeskunde waar je ook meer over leert in dit e-book. Het is de perfecte periode om te starten met dit e-book en je kunt het er iedere maancyclus weer bijpakken.

Wanneer is het nieuwe maan?

Je leest hier de laatste nieuwe maan blogs. Iedere maand komt er een blog online waarin je leest over de betekenis en rituelen die je kunt doen. Wil je de exacte datums van de maanstanden weten? Deze lees je op de pagina ‘stand van de maan op datum‘.

Leuk om jouw huis in te richten met leuke moon tools

1 Comment

  1. […] constante stroom van gedachten te doorbreken en een diepere verbinding met jezelf te maken. Door de stilte word je bewust van je eigen gedachten, emoties en sensaties, wat kan leiden tot een gevoel van […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...