fbpx

FOMO ook wel vertaald als Fear Of Missing Out. Het is de angst om iets te missen in het dagelijkse leven. Dit wordt nog extra versterkt door alles wat je ziet op social media. Mensen volgen elkaar massaal. Wat ervoor zorgt dat je denkt dat je iets mist. Maar is dat werkelijk zo? In dit blog lees je meer over FOMO en wat je er tegen kunt doen.

Is het echt zo erg om iets te missen?

Onbewust sluipt dit erin bij veel mensen. De Fear Of Missing Out. Het gevoel dat je iets mist of niet belangrijk bent voor een ander. Maar is dit echt zo of maakt je brein dit er zelf van? Naast dat we ouder worden en relaties veranderen, kunnen we gewoonweg niet alles blijven doen. Veel mensen raken overspannen doordat ze de angst hebben iets te missen. Maar het zou je juist goed doen als je eens wat vaker iets mist!

Wie ervaren vaker FOMO?

Mensen die het belangrijk vinden om te studeren, een goede baan te vinden en zich continu in het bruisende sociale leven bevinden hebben sneller kans op de angst om iets te missen. Dit komt omdat zij zich in een sociaal leven bevinden waar ‘status’ gekoppeld is aan aanwezigheid. Echter is het helemaal niet gezond om een verplichting te voelen om ergens aanwezig te ‘moeten’ zijn. Natuurlijk moeten de rekeningen betaald worden. En is een goede opleiding en persoonlijke ontwikkeling fijn. Maar vooral dan ook als het aansluit op je persoonlijke kwaliteiten en wensen.

FOMO door het belevenissen en vergelijking tijdperk

De maatschappij waarin we nu leven is vooral gebouwd op belevenissen, social media en status. Terwijl het juist zo belangrijk is om vaak die stilte op te zoeken. Door juist bij jezelf te blijven, kan je in verbinding blijven met wie jij bent en wat jij belangrijk vindt. Hoe meer je je met jezelf verbindt, hoe minder last je van FOMO gaat krijgen. Want hoe duidelijker jij weet wat alleen voor jou belangrijk is, hoe minder je je gaat vergelijken met anderen.

Wat kan je doen om FOMO te verminderen?

  • Spendeer minder tijd op sociale media om vergelijking te verminderen
  • Voel je vrij om afspraken af te zeggen als je geen goed gevoel hebt bij de afspraak / relatie. Soms past het niet meer. Loslaten helpt je enorm om FOMO te verminderen.
  • Ontdek wat jij belangrijk vindt. In het Breathe Better Programma ga je met ademhalingsoefeningen en behavioural journal opdrachten voelen en kijken wat voor jou belangrijk is. Door juist terug te gaan naar de kern in jezelf.
  • Doe waar jij behoefte aan hebt zonder schuldgevoel
  • Kijk die netflix serie
  • Maak die wandeling op het strand
  • Of ga vroeg naar bed.

Als jij dat nodig hebt, dan is dat duidelijk de boodschap die je mag ontvangen.

Verbind met de natuurlijke elementen

Door weer te verbinden met de natuurlijke elementen ga je ontdekken wat echt belangrijk voor jou is. FOMO is erg lastig als je dat continu je leven laat bepalen. Sociale druk. Angst om vrienden of status te verliezen. Maar in werkelijkheid ben jij al genoeg. Tijdens het Elemental Yin Yoga & Fascia Therapie Retreat ontdek je hoe jij in verbinding staat tot de natuur en je eigen ritme. En kan je daar ook echt weer naar terug keren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds