fbpx

De volle maan van januari 2023 staat in Kreeft. Op 7 januari is het tijd om te verzachten. Kreeft is een waterteken welke staat voor huiselijke sfeer, motherhood, sisterhood, emotionele balans. Acceptatie in alles doorvoelen wat is. Dat kreeft in de winter in de volle maan staat brengt ons terug naar de essentie. De winter staat voor het water element. Yin energie en vrouwelijke zachte kracht. In deze periode mag je in zachtheid ruimte voor jezelf innemen. Selfcare en zelfliefde beoefenen. In deze blog lees je meer over rituelen die je kunt toepassen om in jouw zachte kracht aan te komen.

De betekenis van het sterrenbeeld kreeft en de volle maan in Januari 2023

Kreeften zijn emotionele types die van nature heel gevoelig zijn. Zij brengen zachtheid en gronding in de wereld waarin men zich kan overgeven aan alles wat is. De oermoeders van de natuur. Tijdens de volle maan in kreeft is het fijn om het thuis lekker gezellig te maken. Steek de kaarsjes aan. Kook lekkere en gezonde maaltijden. Zorg goed voor jezelf. Neem een warm bad of douche en douche eventueel koud af om je weer opgeladen te voelen.

Dit is de tijd waarin je mag loslaten wat je niet meer dient. Alles aan emoties, gevoelens, relaties, projecten en eventuele spullen die je niet meer dienen mag je loslaten. Je kunt hier diverse rituelen voor doen.

Journalen

Schrijf je emoties en gevoelens van je af. Maak er een ritueeltje van. Door bewust te mediteren op het thema dat jij los wilt laten, kom je aan bij jezelf. Zo maak je ook daadwerkelijk de ruimte om te doorvoelen wat je los wilt laten. Hierna kun je vrij gaan schrijven. Schrijf in 10-20 minuten alles van je af wat in je op komt. Na afloop kan je dit papier eventueel ritueel verbranden onder de volle maan.

Wil je support bij maanrituelen? Download dan het Moon Phase Yin Yoga E-book. In dit E-book staat informatie over iedere maanfase, yin yoga practices en journal opdrachten. Deze kan je iedere maancyclus weer opnieuw inzetten.

Creëer een sacred space

Eerder in deze blog schreef ik al om het thuis lekker warm en gezellig te maken. Steek de kaarsjes aan. Creëer een sacred space. Eventueel met een altaartje waar je jouw edelstenen op kunt leggen. Materialen die jouw intentie voor deze volle maan versterken.

Ook kan je voor jezelf bedenken wat je los wilt laten aan spullen. Wat heb je niet meer nodig? Geef je het door aan iemand anders? Gooi je het weg? Ruim je huis lekker op zodat je fris en opgeruimd straks het voorjaar in kunt stromen. Vanuit de zachte feminine energy naar de mannelijke ontwakingskracht.

Jaarprogramma Leven volgens de Maancyclus

Het nieuwste programma van Joyce Mol, start op 7 januari! Een online programma over leven met de maan met elke volle maan en nieuwe maan een ritueel, yogales, meditatie of breathwork oefening. Geheel in je eigen tijd te volgen. Elke volle maan en nieuwe maan staat er een video voor je klaar. Je krijgt ook toegang tot het Moon Phase Yin Yoga E-book en meer informatie over de maancyclus, de uitwerking daarvan op ons als mens, sterrenbeelden en meer.

Op 7 januari staat het eerste ritueel klaar. De Full Moon Womb Awakening Class. Een opschoning van de baarmoeder en de vrouwenlijn. Zodat je in je zachte kracht kunt zakken. Dit ritueel kun je doen op het tijdstip dat voor jou uitkomt. Er is een online community waar we met elkaar in contact zijn en ervaringen kunnen delen als daar behoefte aan is. Je kunt je hier aanmelden voor het Jaarprogramma Leven volgens de Maancyclus 2023!

Full Moon Womb Awakening Class

Je kunt de Full Moon Womb Awakening Class ook los van het jaarprogramma doen. De rite van de baarmoeder is een eeuwenoud ritueel welke al eeuwen van vrouw op vrouw wordt doorgegeven. Joyce Mol, Founder van Mind Events Factory nam de Full Moon Womb Awakening Class op met als onderdeel de rite van de baarmoeder tijdens haar zwangerschap. Een ritueel welke je in je eigen tijd en space kunt doen. Het is een ritueel welke je helpt om oude pijn en angst los te laten. Zodat je kunt zijn als de vrouw die je bent. Zonder angst en pijn.

Onbewust dragen we pijn en patronen met ons mee vanuit de vrouwenlijn. Dit ritueel helpt je om los te laten en in je kracht te komen. Het wakkert creativiteit, flow en verbinding aan. Door in verbinding te komen met jouw baarmoeder. De baarmoeder is de bron van creatie van leven.

You may also like...

3 Comments

  1. […] 18 januari 2022 in Kreeft16 februari 2022 in Leeuw18 maart 2022 in Maagd16 april 2022 Weegschaal16 mei 2022 in Schorpioen14 juni 2022 in Boogschutter13 juli 2022 in Steenbok12 augustus 2022 in Waterman10 september 2022 in Vissen9 oktober 2022 in Ram8 november 2022 in Stier8 december 2022 in Tweelingen […]

  2. […] 7 januari 2023Volle maan in kreeft om 00:07 uur – tijd om te […]

  3. […] 7 januari 2023Volle maan in kreeft om 00:07 uur – tijd om te […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: