fbpx

Wanneer ik rust wil vinden in mezelf neem ik de tijd om te ademen. Ademoefeningen helpen mij om mijn lichaam weer te voelen. Want wanneer ik teveel in mijn hoofd zit raak ik de verbinding met mijn lichaam kwijt. Specifieke ademoefeningen helpen mij om weer te gronden en weer tot rust te komen. In deze blog vertel ik je meer over hoe jij rust kunt vinden in jezelf.

Bewustzijn

Bewust worden van hoe je je voelt is de eerste stap die je kunt nemen naar het vinden van rust. Opmerkzaamheid dat je bijvoorbeeld stress, angst of onrust ervaart is niet persé slecht. Je weet dan dat er iets is waar je iets mee mag doen. In positieve zin. Ruimte creëeren voor jezelf. Bewustzijn merk je vaak al op als je gehaast de dingen doet. Of als je ‘s avonds in je bed bijvoorbeeld nog aan het malen bent. Straf jezelf daar niet voor. Maar zie het als een eerste ervaring naar rust.

Voelen

De tweede stap is voelen. Voelen doe ik middels ademoefeningen. Ik neem de tijd om mijn volledige lichaam te scannen en adem bewust door naar mijn onderbuik. Zo kan de ademhaling alweer een beetje zakken.

Third Eye Meditations vind ik heerlijk om tot volledige rust en verdieping te komen. Deze oefening brengt me in een bepaalde extase. Een extase waarin ik heel diep kan gaan. Waarin verbindingen met het onderbewuste kunnen worden gemaakt.

Sensaties stromen door het lichaam heen. Rust en ruimte geeft zich weer in mijn mind. Kleuren, patronen. Alles komt voorbij. Wanneer ik me volledig overgeef aan mijn lichaam, adem en het hier en nu. Dan kan ik zijn.

Rituelen

De derde stap naar rust is het inzetten van rituelen. Iedereen heeft zijn eigen ritueel. In de ochtend. In de avond. Kies iets waar je je aan kunt houden en waar je rust in kunt vinden.

Voor mij is dit een ademoefening in de ochtend zodat ik met focus de dag kan starten. En een ademoefening in de avond zodat ik in alle rust in slaap kan vallen. Verder vind ik het fijn om te schrijven. Het schrijven van blogs. Het schrijven van gedichten. De gedichten draag ik niet vaak voor, maar zijn voor mij een manier van uiting van de diepste emoties die bij mij van binnen een plek mogen krijgen.

Schrijven is een mooie methode om helder te krijgen wat er bij jou van binnen afspeelt. Naast ademoefeningen en meditatie.

Lijkt het je ook wat om meer te leren over ademwerk zodat je beter tot rust kunt komen? Schrijf je dan in voor mijn gratis 3-daagse breathwork challenge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...