fbpx

Vaak hoor je dat yoga en ademhaling oefeningen zweverig zijn. Heel gek eigenlijk dat er zo over gedacht wordt. Want ademen is heel normaal. Het is hetgene wat je de hele dag door doet. Je hele leven. Veel mensen weten niet hoe ze juist moeten ademen en hoe ze meer ontspanning kunnen aan brengen in het dagelijks leven. In deze blog vertel ik je meer over de natuurlijke ademhaling en het middenrif (diaphragma).

De natuurlijke ademhaling

De natuurlijke ademhaling is ons gegeven toen we geboren werden. Een baby denkt niet na hoe te ademen, maar ademt met het volledige lichaam. Een vrije stroming van de adem zorgt dat je stagnaties in het lichaam makkelijk mee naar buiten kan nemen. Alsof je je lichaam van binnenuit masseert met je adem. De natuurlijke ademhaling is de ademhaling die je niet aanpast. Je hoeft deze alleen maar te observeren. Vanuit observatie zal deze steeds rustiger worden. Je lichaam kalmeert, stress laat los en fysieke en emotionele pijn neemt af. Wanneer er hoge concentratie van ons gevraagd wordt, stokt deze ademhaling soms. Hier blijft de ademhaling hoger in het lichaam hangen. Dit zorgt voor stress symptomen, onrust en emotionele en fysieke pijn. Door vaker bewust te zijn van de natuurlijke ademhaling, kun je zelf al veel doen om stress te verminderen.

Voordelen van Diaphragmatic Breathing:

  • Energie gevend
  • Ontspant, relaxt en activeert het ontspanningsvermogen
  • Versterkt het middenrif
  • Vergroot de longcapaciteit
  • Bevordert de flexibiliteit van de ribben en de wervelkolom
  • Geeft een lichte massage aan de onderbuikorganen, bevordert de functie van de maag, darmen en lymfensysteem
  • Verlaagt de bloeddruk als je tenminste 10 minuten per dag rustig ademhaalt

Wil je hier meer over leren? Tijdens mijn lessen leer ik je de ademhaling gebruiken als innerlijke healing tool. Je bent zelf in staat om je lichaam verzachting en ontspanning te bieden. Boek gerust een les via het online lesrooster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds