fbpx

Verbinding maken met je creative source. Hoe doe je dat? Drie jaar geleden gaf ik mijn eerste meditatie sessie bij Coworking Bansko. Hier was ik om te werken aan mijn blog project ‘Mind Events factory’. Dit project is inmiddels uitgerold tot een yoga studio en training locatie voor yoga, breathwork en bewustzijn. De sessie die ik toen gaf brengt mensen in verbinding met hun creative source. Het derde oog. In dit artikel lees je meer over oefeningen die je kunt doen om dit te stimuleren.

Creativiteit cruciaal als ondernemer

Als ondernemer is het cruciaal om creatief te zijn en te kunnen denken. Want hoe krijg je anders die projecten gedaan en nieuwe leads binnen? Bepaalde vaardigheden zijn ook best handig. Maar soms heb je ook gewoon een vastloper. Om de creativiteit te beïnvloeden is het super fijn om te werken met Third Eye Meditations. Dit is waar je creativiteit vandaan komt.

Kleuren en patronen

Wanneer je net zo visueel ingesteld bent als ik, dan is het fijn als je je kunt overgeven aan de kleuren en patronen die je kunt zien tijdens deze meditatie. Zonder je ergens aan vast te houden. Laat het maar komen. Ervaar het maar.

Oneindigheid in jouw creative source

De verbinding met het derde oog is oneindig. Er ligt een oneindigheid aan mogelijkheden, beelden, kleuren, vormen in je onderbewustzijn. Een schat aan creatieve ideeën. En door daar juist naartoe te gaan en je volledig over te geven aan wat er is en wat komt, kan je tot de mooiste ideeën of oplossingen komen. Het helpt mij om te ervaren dat er altijd een oplossing is voor iets. Dat er ruimte is voor nieuw. Maar ook voor hetzelfde. Wat er zich op dat moment aandient, dat is okee en daar kan je over schrijven. Niet vanuit moeten, maar vanuit flow.

Stimuleer je creative source met Third Eye Meditations

Er zijn verschillende Third Eye Meditations. Je kunt bijvoorbeeld deze Third Eye Meditation luisteren om de ervaring in je op te nemen. Ga comfortabel in je bed liggen of op een matje op de grond en richt je op het punt tussen je wenkbrauwen. Laat je ademhaling rustig doorstromen en observeer wat er in je lichaam en vooral ook mind gebeurd. Verwacht er niks van. Geef je eraan over. En observeer vervolgens wat het voor je heeft gedaan.

Breathe Better Programma

Ademwerk is een bewezen methode die je weer in verbinding met jezelf brengt en daarmee ook met jouw creative source. In het Online Breathe Better Programma doorloop je 6 modules met ademoefeningen, meditaties en schrijfopdrachten die je dichter bij jouw kern en creative source brengen. Ook kan het helpen om fysiek meer actieve oefeningen te doen. De 7-weekse Chakra Balance Journey kan bijvoorbeeld ook heel helpend zijn in het stimuleren en in verbinding komen met jouw creative source.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds