fbpx

Verbinding maken met je creative source

Drie jaar geleden gaf ik mijn eerste meditatie sessie bij Coworking Bansko. Hier was ik om te werken aan mijn blog project ‘mind events factory’. Dit project is inmiddels uitgerold tot een yoga studio en training locatie voor yoga, breathwork en bewustzijn. De sessie die ik toen gaf brengt mensen in verbinding met hun creative source. Het derde oog. In dit artikel vertel ik je meer over third eye meditations en wat deze voor mijn, maar ook juist voor jouw creativiteit kunnen doen.

Creativiteit

Als ondernemer is het best handig om creatief te zijn. Want hoe krijg je anders die projecten gedaan en nieuwe leads binnen? Bepaalde vaardigheden zijn ook best handig. Maar soms heb je ook gewoon een vastloper. Om de creativiteit te beïnvloeden is het super fijn om te werken met Third Eye Meditations. Dit is waar je creativiteit vandaan komt.

Kleuren en patronen

Wanneer je net zo visueel ingesteld bent als ik, dan is het fijn als je je kunt overgeven aan de kleuren en patronen die je kunt zien tijdens deze meditatie. Zonder je ergens aan vast te houden. Laat het maar komen. Ervaar het maar.

Oneindigheid

De verbinding met het derde oog is oneindig. Er ligt een oneindigheid aan mogelijkheden, beelden, kleuren, vormen in je onderbewustzijn. Een schat aan creatieve ideeën. En door daar juist naartoe te gaan en je volledig over te geven aan wat er is en wat komt, kan je tot de mooiste ideeën of oplossingen komen. Het helpt mij om te ervaren dat er altijd een oplossing is voor iets. Dat er ruimte is voor nieuw. Maar ook voor hetzelfde. Wat er zich op dat moment aandient, dat is okee en daar kan je over schrijven. Niet vanuit moeten, maar vanuit flow.

Third Eye Meditations

Er zijn verschillende Third Eye Meditations. Je kunt bijvoorbeeld deze Third Eye Meditation luisteren om de ervaring in je op te nemen. Ga comfortabel in je bed liggen of op een matje op de grond en richt je op het punt tussen je wenkbrauwen. Laat je ademhaling rustig doorstromen en observeer wat er in je lichaam en vooral ook mind gebeurd. Verwacht er niks van. Geef je eraan over. En observeer vervolgens wat het voor je heeft gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: