fbpx

Vanuit de yoga filosofie dood je geen wezens en zorg je goed voor de aarde. Plastic is al jaren een bedreiging voor veel dieren op onze aarde en de oceanen. Er zijn simpele manieren om plastic vervuiling tegen te gaan. In deze blog lees je wat je kunt doen om beter voor de aarde te zorgen.

1. Koop een hervulbare fles

In de yogales komt het nog vaak voor dat we plastic flesjes zien. Voor de aarde zou het zoveel beter zijn als we herbruikbare flessen gaan gebruiken om plastic vervuiling tegen te gaan. Dit scheelt enorm veel afval. Je kunt denken aan een herbruikbare plastic fles. Of juist een RVS fles die koude dranken koud houden en warme dranken goed warm.

2. Neem je eigen tas mee

Vaak zijn we geneigd om steeds maar weer een nieuwe plastic tas te kopen bij de supermarkt. Elke tas beland of weer bij het afval en draagt zo weer bij aan plastic vervuiling. Het zou voor de aarde beter zijn als we tassen hergebruiken. En dan het liefst geen plastic tas. Denk bij het doen van boodschappen ook aan het doen van boodschappen die onverpakt zijn. Zo beperk je het gebruik van plastic en afval.

3. Gebruik herbruikbare rietjes

Je kunt plastic rietjes gebruiken en weggooien. Maar helaas komen deze ook weer in de zee terecht. Je hebt tegenwoordig bamboo of RVS rietjes. Vaak staan deze ook gewoon erg leuk en het gaat je in de kosten ook schelen, omdat je ze steeds weer opnieuw kunt gebruiken.

4. Gebruik herbruikbaar servies voor picknicken en verjaardagen

Ook al lijkt het handig om wegwerp servies te gebruiken voor picknicken en verjaardagen. Helaas is dit ook weer een vorm van extra vervuiling van de aarde. Gebruik het liefst herbruikbaar servies. Je kunt tegenwoordig ook leuke manden met servies kopen voor picknicks.

5. Plastic vrije billendoekjes

Het is erg handig die billendoekjes. Helaas bevatten veel wegwerpdoekjes plastic. Dit wil je wellicht ook niet gebruiken voor je baby. Gebruik daarom plastic vrije billendoekjes.

6. Was je haar met een shampoobar

Ga eens na hoeveel plastic shampoo flessen je weggooit per jaar. Je kunt dit beperken door een shampoobar te gaan gebruiken.

7. Gebruik wasbare luiers

Tegen de tijd dat jouw kindje zindelijk is heb je kilo’s luiers weggebracht. Dit kost op de eerste plaats veel centjes. En daarnaast is het ook slecht voor het milieu. Je kunt ook wasbare luiers gebruiken. Deze hebben vaak ook leuke patroontjes en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Sommige luiers zijn verstelbaar tot 2 jaar.

8. Scheer met een scheermesje met losse mesjes

De wegwerpmesjes zijn ook een grote vorm van vervuiling. Koop daarom een goed scheermesje waarvoor je losse mesjes kunt gebruiken. Deze zijn vaak ook langer bruikbaar.

9. Gebruik bamboo wattenstaafjes

Om plastic vervuiling tegen te gaan kan je beter afbreekbare wattenstaafjes gebruiken of een doekje. Een handdoek voldoet ook.

Meer weten of leren over beter voor de aarde zorgen?

Je kunt jouw bijdrage leveren aan het beter zorgen door de aarde. Verdiep je daarom verder in wat je nog meer kunt doen om plastic vervuiling tegen kunt gaan. Wanneer je kinderen hebt, is het ook goed om hen daarbij te betrekken. Zo zijn er documentaires over op netflix. Maar ook boeken over te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds