fbpx

Dankbaar zijn helpt je om je geluk te vergroten. Door dankbaar te zijn voor de kleine dingen in het leven ga je het leven ook meer waarderen. Juist wanneer je het bijvoorbeeld wat moeilijker hebt lichamelijk of mentaal. Probeer dan te kijken naar waar je dankbaar voor kunt zijn. In deze blog lees je welke dankbaarheid rituelen je kunt toepassen om jouw geluk te vergroten.

1. Houd een dankbaarheid journal bij

Schrijf dagelijks 3 dingen op waar je dankbaar voor bent in je leven. Het is een bewezen tool die je helpt ondersteunen in de weg naar geluk en herstel.

2. Sluit jouw practice af met een dankbaarheid ritueel

Je kunt een specifieke dankbaarheid meditatie doen. Maar als je bijvoorbeeld een yoga practice doet of ademwerk, neem dan na afloop nog even een momentje om te zitten en te voelen. Hoe voelt je lichaam nu. Hoe stroomt je adem. En stuur dankbaarheid en warmte naar iedere cel in je lichaam. Dit werkt als een soort affirmatie en helpt je lichaam helen en herstellen. Wees ook dankbaar voor jouw gezondheid. Dat is immers het belangrijkste dat telt.

3. Doe een dankbaarheid ritueel met elkaar

Schrijf op kaartjes waar je dankbaar voor bent. En laat deze voorlezen in een kring. Of stuur iemand een kaartje waar je dankbaar voor bent.

4. Creëer een dankbaarheid doos

Je kunt een doos maken waar je alles in bewaart waar je dankbaar voor bent. Denk aan kaartjes, kleine presentjes die je hebt gekregen of bijvoorbeeld mooie spullen of gedroogde bloemen die je vind in de natuur. Je kunt deze doos er altijd weer bij pakken als je het even moeilijk hebt of ondersteuning nodig hebt in het proces naar dankbaarheid.

5. Lees boeken over dankbaarheid

Zo zijn er nog super veel manieren om dankbaarheid te beoefenen. Lees bijvoorbeeld boeken om je verder te verdiepen in het onderwerp dankbaarheid en ontdek welke methoden jou aanspreken.

2 Comments

  1. […] is een belangrijk onderdeel van manifesteren. Door dankbaar te zijn voor wat je al hebt, stuur je positieve energie naar het universum en trek je meer […]

  2. […] opnemen in je leven. Richt je op de positieve aspecten van je bestaan, zelfs in moeilijke tijden. Dankbaarheid brengt je in afstemming met de Universele energieën en ondersteunt je […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds