fbpx

We horen het vaak: “De juiste mindset is de sleutel tot succes”. Maar wat betekent dat eigenlijk? En waarom is de juiste mindset zo belangrijk? In dit blogartikel duiken we in de wereld van mindset en ontdekken we hoe het ons kan helpen bij het bereiken van onze doelen en het bevorderen van ons welzijn.

De definitie van ‘mindset’

Laten we beginnen met het definiëren van mindset. De mindset is de manier waarop we denken en onze overtuigingen beïnvloeden hoe we onszelf, anderen en de wereld om ons heen waarnemen. Er zijn twee belangrijke soorten mindset: de fixed mindset en de growth mindset.

Fixed en Growth Mindset

Met een fixed mindset geloven mensen dat hun kwaliteiten, intelligentie en talenten vaststaan ​​en niet kunnen veranderen. Ze vermijden uitdagingen en geven snel op bij tegenslag. Aan de andere kant hebben mensen met een growth mindset de overtuiging dat ze kunnen blijven groeien, leren en verbeteren. Ze zien uitdagingen als kansen voor groei en omarmen feedback als een manier om zichzelf te ontwikkelen.

Veerkracht ontwikkelen

Nu we dat duidelijk hebben, laten we eens kijken naar waarom een growth mindset zo belangrijk is. Ten eerste geeft het je de veerkracht om door te gaan, zelfs als de dingen moeilijk worden. In plaats van ontmoedigd te raken door tegenslagen, zien we ze als leermomenten en kansen voor groei. Dit stelt je in staat om je uiteindelijk sterker en veerkrachtiger te voelen.

Een growth mindset bevordert je ​​vermogen om te leren en te ontwikkelen. Door te geloven dat je je kwaliteiten kunt verbeteren door oefening en inspanning, zijn we bereid om nieuwe vaardigheden aan te leren en uit onze comfortzone te stappen. Dit opent de deur naar nieuwe mogelijkheden en leidt tot persoonlijke groei en succes in verschillende aspecten van je leven.

Tips om een ‘Growth Mindset’ ontwikkelen

 1. Wees bewust van je gedachten: Let op negatieve, beperkende gedachten en probeer ze om te buigen naar positieve en opbouwende gedachten. Je gedachten hebben invloed op je overtuigingen en uiteindelijk je handelingen.
 2. Leer van feedback: In plaats van kritiek persoonlijk op te vatten, zie het als waardevolle informatie die je kunt gebruiken om te groeien en te verbeteren.
 3. Zoek nieuwe uitdagingen op: Stel jezelf doelen en daag jezelf uit om buiten je comfortzone te stappen. Door jezelf nieuwe uitdagingen te geven, zul je merken dat je steeds sterker en veerkrachtiger wordt.
 4. Omring jezelf met positieve invloeden: Verbind je met mensen die een growth mindset hebben en je stimuleren om te groeien. Dit kunnen mentoren, vrienden of inspirerende rolmodellen zijn.

In mijn Breathe Better Programma krijg je ook schrijfopdrachten die je helpen om oude patronen los te laten en gezonde patronen te omarmen. Zo werk je al aan een groei in jezelf vanuit een open houding.

In het Breathe Better Programma:

 • Ontdek je hoe je van je pieker gedachten, hyperventilatie, opgejaagde gevoel, burn-out, paniekaanvallen, spanningshoofdpijn, PTSS, stressklachten én van veel chronische pijnklachten af komt
 • Ontdek je hoe je MEER RUST creëert voor jezelf
 • Ontdek je de kracht van VOLLEDIGE ONTSPANNING en OVERGAVE
 • Ervaar je de MAGIE van visualisaties en ademwerk waardoor je MEER INSPIRATIE EN CREATIVITEIT krijgt
 • Ontdek je hoe je DEEP RELAXED SLAAPT waardoor je je ENERGIEK voelt en meer kunt genieten gedurende de dag
 • Ontdek je hoe je vanuit ZELFVERTROUWEN keuzes maakt waardoor je TROUW aan jezelf blijft en volledig in je KRACHT staat
 • Ervaar je hoe je je lichaam KRACHTIGER maakt vanuit ONTSPANNING
 • Ontdek je hoe je ZELFVERZEKERD door het leven gaat, waardoor je in staat bent goed JE GRENZEN AAN TE GEVEN

Jouw eenmalige investering is nu €157!

Het Breathe Better Programma bestaat uit 6 modules waarin je stap voor stap de kracht van ademhalen gaat ervaren en integreren.


Naast dat je ademhalingstechnieken leert vanuit de pranayama, en bewustzijn ademtechnieken door middel van meditaties, ontdek je ook oefeningen waarin je oude patronen gaat doorbreken. De reflectieopdrachten bestaan uit behavioural change opdrachten. Dit zijn schrijfopdrachten waarin je jouw patronen gaat doorbreken en veranderen. Door je er bewust van te worden en er nieuwe gezonde patronen tegenover te zetten.

Je ontvangt:

√ 6 modules waarin je werkt van bewustwording naar een krachtige mindset met ademhalingsoefeningen
√ schrijfopdrachten waarmee je oude patronen doorbreekt

De 6 modules volg je zelf in je eigen tijd via het online learning platform waar je life time access toe hebt.

Jouw eenmalige investering is €157! Meld je aan door af te rekenen via de webshop en je ontvangt direct toegang tot de cursus. Of meld je aan voor het VIP Breathe Better Programma en ontvang er 3x een 1:1 breathwork sessie met coaching bij. 

Geef jezelf de tijd te ontwikkelen

Onthoud dat het ontwikkelen van jezelf een proces is. Het kost tijd en oefening, maar de voordelen zijn het absoluut waard. Met de juiste mindset kun je obstakels overwinnen, jezelf blijven ontwikkelen en uiteindelijk succes en welzijn bereiken. Dus, waar wacht je nog op? Embrace the growth mindset and unlock your full potential!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds