fbpx

Maria Magdalena was een van de volgers van Jezus en leefde nadat zij vluchtte uit Palestina in Zuid-Frankrijk. Er zijn diverse krachtplekken waar je haar energie kunt voelen en waar je beelden van haar terugziet. In dit blog lees je meer over wie Maria Magdalena was en wat zij in Zuid Frankrijk deed.

Wie was Maria Magdalena?

Maria Magdalena werd gezien als een feminist, heks, vrijgevochten vrouw. Ook wel een zondares. Zij was het die jezus en zijn apostelen verzorgde en als eerste ontdekte dat hij was opgestaan. Sinds 2016 is haar Naamdag op 22 juli een katholiek feest. Er zijn dan ook diverse activiteiten te doen bij de krachtplekken waar haar energie te voelen is.

Maria Magdalena in Zuid Frankrijk

Er zijn diverse plekken in Zuid Frankrijk waar je Maria Magdalena terug kunt vinden en haar energie kunt voelen. Maar in La Sainte Baume of wel de Maria Magdalena Grot is dé plek waar ze van zeggen dat zij hier jaren heeft gewoond. Deze grot wordt beheerd en is ook te bezoeken met een excursie.

Daarbij wordt ook vermeld dat Maria Magdalena in de Aix-en-Provence of Saint Maximin is begraven. Er zouden hier stoffelijke resten bewaard worden. Later zouden er weer delen naar Bourgondië zijn overgebracht. Dit zou bewaard worden in de Basiliek La Madeleine in Vézelay. Dit zou ervoor hebben gezorgd dat Maria Magdalena meer vereerd werd vanaf de 11e eeuw.

Boeken over Maria Magdalena

Er zijn diverse boeken geschreven over Maria Magdalena. Hieronder vind je een aantal boeken uit de verzameling boeken over Maria Magdalena. Door deze boeken te lezen leer je het vereren van Maria Magdalena uit verschillende hoeken te bekijken. En ook over krachtplekken in Frankrijk waar haar energie te voelen is.

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1679609084807", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"30439174","familyId":"30439174","siteId":"48154","target":true,"rating":false,"price":false,"deliveryDescription":false,"button":false,"linkName":"Maria%20Magdalena%2C%20of%20Het%20lot%20van%20de%20vrouw%2C%20Hans...","linkSubId":""};

Wil je een reis langs de plekken van Maria Magdalena combineren met een retreat? Wees dan tijdens een privé retreat. We kunnen jouw retreat volledig inrichten op jouw wensen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...