fbpx

De chakra’s worden gezien als het energiesysteem in het lichaam. Je kunt de chakra’s weer in balans brengen met de Chakra Balance Journey. Dit is een 7 weekse reis waarin je fysiek, emotioneel en spiritueel weer in balans komt door oefeningen die werken op het chakra systeem. Of ook wel het energiesysteem. Lees hier meer over wat chakra yoga is en wat je kunt verwachten van Chakra Yoga in de Chakra Balance Journey.

Wat is chakra yoga?

Chakra yoga is een combinatie van oefeningen waarmee je de chakra’s weer in balans brengt. Je leest hieronder waar iedere chakra voor staat. De chakra’s zijn onderverdeeld in de onderste en de bovenste chakra’s.

Onderste chakra’s vanaf de root tot aan het hart

❤️ 1ste Chakra – Root Chakra / Muladhara (in sanskriet)
Bevindt zich in de basis in jouzelf. Mula betekend werkelijk bronslot. In verschillende yogavormen zetten we dit in om prana (energie) vast te houden. De Root chakra staat voor overleven en hoort bij het aarde-element.

🧡 2e Chakra – Sacral Chakra / Swadhistana (in sanskriet)
Bevindt zich bij de onderbuikorganen en is verbonden aan emoties en sexualiteit. Het wordt ook wel het sex chakra genoemd. Het element water is hieraan verbonden. Dit is een interessant chakra. Want het gaat over stilte, maar ook over flow.

💛 3e Chakra – Solar Plexus / Manipura (in sanskriet)
Bevindt zich in de solar plexus en staat voor het creëren van innerlijke kracht en power. In de chakraflow die ik geef, richt ik me op focus in je practice. Het element dat zich hieraan verbindt, is ‘fire’.

💚 4e Chakra – Heart Chakra / Anahata (in sanskriet)
De Anahata chakra bevindt zich in het hartgebied en verbind zich met liefde. Liefde voor jezelf, voor de mensen om je heen. Voor de aarde. Het element wat hierbij past, is ‘air’.

Bovenste chakra’s van de keel chakra tot aan het kruinchakra

💙 5e Chakra – Throat Chakra / Vishuddha (in sanskriet)
Het keel chakra gaat over communicatie. Jouw waarheid spreken en je creativiteit durven uiten. Het element wat hierbij hoort is ‘sound’.

💜 6e Chakra – Third Eye Chakra / Ajna (in sanskriet)
Het derde oog bevindt zich tussen je wenkbrauwen. Hier verbinden wij onszelf met onze intuïtie en verbeelding. Vertrouwen in het oneindige en stilte. Het element wat hierbij hoort, is ‘light’.

🤍 7e Chakra – Crown Chakra / Sahasrara (in sanskriet)
Het kruin chakra bevindt zich aan de top van jou. Je kruintje. Deze staat in verbinding met kennis, begrip en bewustzijn. Het element wat hierbij hoort, is ‘thought’.

Chakra Yoga cursus

Wil je meer leren over de chakra’s? Schrijf je dan in voor de 7-weekse Chakra Balance Journey. Tijdens deze 7-weekse reis ontdek je oefeningen vanuit de vinyasa flow, yin yoga en breathwork om fysiek, emotioneel en spiritueel weer in balans te komen. Je kunt de cursus geheel in je eigen tijd volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds