fbpx

De zwarte Madonna heeft de naam zwart gekregen omdat de beelden en kunstwerken van de zwarte madonna gemaakt zijn van hout wat verouderd is of het is geschilderd in die kleur. Vaak zie je dat de Madonna ook kleding of sluiers van kant in het kunstwerk draagt. In dit blog lees je meer over de Zwarte Madonna in Rocamadour en de Spirituele betekenis.

Wie of wat is de Zwarte Madonna?

De zwarte madonna is een kunstwerk van een vrouw met een kindje met een bal welke op diverse krachtplekken in de wereld te vinden is. Deze zwarte madonna is op verschillende plekken te vinden en rond dezelfde tijd meegenomen en geplaatst door tempeliers. Een zwarte godin die in diverse vormen voorkwam. Het gaat in deze dus niet om een persoon, maar weerspiegelt ook diverse andere vruchtbaarheids-, moeder-, en aardgodinnen. Denk aan Isis en Kali. En zo zijn er nog een aantal zwarte godinnen benoemd.

Zwarte Madonna in Frankrijk

In Frankrijk zijn de meeste Zwarte Madonna’s in dezelfde periode geplaatst op de krachtplekken en hebben allen eenzelfde vorm. Je leest hier waar diverse zwarte madonna’s staan op de lijst met zwarte madonna’s. Zo staat er ook een zwarte madonna in Rocamadour. Een stad in het departement de Lot waar ik woon waar je de zwarte madonna kunt vinden. Een bezoek aan deze stad is fijn te combineren met tijdens een Private Back to Nature Retreat bij mij in de Lot. Vraag naar de mogelijkheden en we richten de week in naar jou behoefte.

Zwarte Madonna in Rocamadour

Rocamadour is een van de bedevaartsteden in Frankrijk. Hier vind je de Zwarte Madonna terug. Rocamadour betekend letterlijk ‘Rots van Amadour’. Sint Amadour koos deze plek vroeger als woonplaats. Het is een bijzondere stad op een rots. Vanuit het middeleeuwse dorpje loopt er een pad omhoog naar de kerk waar de Zwarte Madonna te vinden is. Veel pelgrims komen naar Rocamadour voor de tombe van Sint Amadour en de Zwarte Madonna.

Naast de heilige plek is het ook een etappe plaats van de Route de Santiago de Compostella.

Rocamadour is een bijzondere plek waar je echt de geschiedenis in loopt en voelt.

Spirituele betekenis

Werkelijk betekend de zwarte madonna ‘ik ben zwart, maar lieflijk’. Of het donker is zwanger van het licht. Voor de poolse bevolking weergeeft het een beeld van vrijheidsdrang.

In Frankrijk is de Zwarte Madonna verbonden aan Maria Magdalena. Als zijnde haar dochter. In onderstaand boek lees je waarom de Zwarte Madonna verbonden is aan Maria Magdalena. Je leest ook over het ‘zwart’ de donkerte van de baarmoeder. Hoe het donker zwanger is van het licht. Er is geen volledige duisternis. En wij vrouwen kennen allen ook tijden en periodes van pijn. Maar na donkerte komt altijd licht.

Wil je meer leren over rituelen in verbinding met de vrouwelijke energie? Lees dan deze blog over de rite van de baarmoeder. Womb rituelen zijn nauw verbonden aan de Zwarte Madonna en Maria Magdalena.

1 Comment

  1. […] bedevaartstad op een 122 meter hoge rots. Mensen komen van heinde en verre voor de ‘Zwarte Madonna‘ die zich hier bevindt. En de prachtige middeleeuwse straatjes. De heilige Amadour is een van […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...