fbpx
Blog

Vinyasa flow als daily practice brengt mij vertrouwen en kracht

Vinyasa flow is een krachtige vorm van yoga welke afkomstig is uit hatha en ashtanga yoga. Vinyasa yoga zijn bewegingen die in een flow op het ritme van de ademhaling beoefend worden. We werken tijdens deze vorm van yoga aan balans, kracht en flexibiliteit. In het lichaam, maar ook in je mind. In deze blog vertel ik je meer over mijn vinyasa flow practice en wat het voor mij betekend.

 

Na ontspanning komt stabiliteit

Tijdens het herstel van mijn auto ongeluk beoefende ik vooral Yin Yoga. Dit heeft mij geholpen om volledig te herstellen van whiplash klachten, PTSS en disbalans in mijn evenwichtsorgaan. Na een periode van herstel ben ik zelf ook een yin yoga opleiding gaan doen. Daarna ben ik in een periode van 7 dagen in de week lesgeven beland. 7 dagen in de week yin yoga zorgde er bij mij voor dat ik hyperflexibiliteit de overhand kreeg. Mijn fysiotherapeut raadde me daarom ook aan om een Power Yoga opleiding te gaan volgen zodat mijn lichaam krachtiger zou worden. Dit ben ik gaan doen bij de AALO.

Power Yoga zorgde ervoor dat ik meer kracht in mijn lichaam ging ervaren. Voor iemand die niet van sport hield was dit een gigantische vooruitgang. Want sporten is niks voor mij hield ik mezelf altijd voor. Power Yoga is geen sport maar een vorm van ashtanga yoga die afkomstig is vanuit de traditionele Hatha Yoga. We werken hierbij voornamelijk op kracht, balans en stabiliteit. Een sterke core zorgt ervoor dat onderrug klachten verminderen en tijdens de lessen leer je om op het ritme van de ademhaling te bewegen.

Later heb ik nog een Chakra Flow Module gevolgd wat gericht is op Vinyasa Yoga. Deze vorm van yoga geeft voor mij de ultieme balans tussen yin & yang weer. Op dit moment is Vinyasa Flow ook mijn dagelijkse practice waarmee ik mijn lichaam en geest in balans houdt.

 

Meer focus in het dagelijks leven

Sinds ik Vinyasa Flow Yoga als dagelijkse practice beoefen, heb ik meer focus in mijn dagelijks leven. Mijn lichaam voelt sterker. Maar ook mijn mind is helderder na een heerlijke Vinyasa Flow practice. Het liefst beoefen ik deze vorm van yoga buiten in de natuur. Zo kan ik mijzelf nog meer verbinden met de natuurlijke ritmes.

 

Uitdaging & Flow

Vinyasa Flow is een vorm van yoga waarin verschillende uitdagende houdingen zitten. Zo ook de crow pose die je hierboven afgebeeld ziet. Het is een houding wat vraagt om kracht, balans en focus.

Een van mijn favoriete combinaties is Vinyasa Flow op een SUP board. Tijdens de SUP lessen wordt er nog meer uitdaging van mijzelf gevraagd. Het zorgt ervoor dat ik volledig in contact sta met mijn eigen lichaam.

Balans, verbinding en contact zijn ook de kenmerken hoe je mij zou kunnen omschrijven. Je ziet dit ook terug in de lessen die ik geef.

 

 

Meer vertrouwen in lichaam en geest

Vinyasa Flow zorgt er ook voor dat ik meer vertrouwen krijg in mijn lichaam en geest. Lang was ik het vertrouwen in mijn eigen lichaam kwijt. Na het auto ongeluk in 2017 wist ik niet wat ik kon verwachten van mijn lichaam. Duizelingen kwamen zomaar op, sterretjes voor mijn ogen, angsten en totale vermoeidheid. De pijn in mijn nek leek ook nooit weg te gaan. Dat was immers wat ze mij verteld hadden. ‘Leer er maar mee leven’.

Maar sinds ik Power Yoga en Vinyasa Yoga ben gaan beoefenen is het vertrouwen en kracht in mijzelf en lichaam sterker teruggekomen. Mijn lichaam kan meer aan en mijn geest ook.

Als voorbeeld kan ik mijn nek en whiplash klachten geven. Door middel van yin yoga, acupunctuur en Guasha kon het trauma verwerkt worden vanuit mijn lichaam. Toen ik mijn schouders en nek weer sterker ging maken, creëerde ik ook meer stabiliteit. Dit houdt in dat het meer kan hebben in stressvolle situaties. Er zal minder snel verkramping of stijfheid optreden en ik voel ook meer vertrouwen in mijn lichaam.

 

Tijdens de vinyasa flow lessen passen we ook ontspannen houdingen toe als we toewerken naar de eindontspanning. Een les bestaat altijd uit een meditatie, zonnegroeten, maangroeten, krachtige staande houdingen, zittende houdingen en ontspannende liggende houdingen. Je zult na een vinyasa flow les ook diepe rust ervaren in je mind. 

 

Wil jij ook weten wat vinyasa flow voor jouw lichaam en geest kan betekenen? Meld je dan aan voor de online 7-weekse chakra balance journey. Hierin leer ik je graag hoe je jouw lichaam en ademhaling kunt inzetten als natuurlijke healing tool. Het helpt je jouw innerlijke kracht aanwakkeren en meer balans in lichaam en geest te creëeren. 

1 Comment

  1. […] Benieuwd hoe Joyce Vinyasa flow yoga dagelijks inzet om het vertrouwen in zichzelf te vergroten? Je leest het in dit blog.  […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds