fbpx

Als je net een baby hebt gekregen wil je wellicht ook graag weer iets voor jezelf doen. Wanneer je hier niet helemaal de tijd voor kunt vinden, kijk dan wat je samen kunt doen, waarin je zelf ook weer tot rust kunt komen. Baby yoga is hier een hele goede manier voor. Het heeft vele voordelen voor jou, je kindje en stimuleert de verbinding tussen jullie beide en met jullie zelf. In dit blog lees je er meer over.

Wat is Mama & Baby yoga?

Mama & Baby yoga is een vorm van yoga waarbij je oefeningen doet met je kindje. Je kunt het ook wel mama baby yoga noemen. De mama doet oefeningen waarbij ze haar kindje stimuleert door middels van houdingen met de baby, contact maken in de houdingen die de mama doet, ademhalingsoefeningen terwijl de baby bij de mama zit of ligt. Het is een fijne manier van verbinden die voordelen heeft voor zowel de moeder als het kind.

De voordelen van Mama & Baby yoga

  • De mama kan ontspannen en even lekker bewegen onder begeleiding
  • De mama kan langzaam weer op krachten komen na de bevallen. Let op! Wel pas na 40 dagen wordt er aangeraden om te starten met mama & baby yoga.
  • De baby wordt gestimuleerd om diverse kanten op te kijken. Bij een voorkeurspositie heeft dit positieve voordelen. Je kunt hierin ook met speeltjes werken.
  • Door bewust met je kindje te ademen, ervaart je kindje jouw rust en wordt je kindje automatisch ook rustiger. Je kunt dit ook oefenen tijdens de borstvoeding en voor het slapen gaan.
  • De mama kan het kindje gewoon voeden, verschonen of stimuleren tijdens de yogales. Dit is niet storend omdat er ook andere mama’s en kindjes zijn of meedoen. Of je bent gewoon lekker thuis.

Online Mama & Baby Yoga

Voor veel mama’s is het lastig om even ergens heen te gaan met de baby. Online Mama & Baby Yoga is dan een fijne uitkomst om toch even 45-60 minuten iets te doen aan yoga met de baby. Op dit platform geef ik, Joyce, Founder van Mind Events Factory de Online Cacao Ceremonie Mama & Child. In deze online les / ceremonie neem ik jou en je kindje mee in een reeks yogaoefeningen, ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspanning. Verbinden met je kindje. Verbinden met andere mama’s. En vooral. Verbinden met jezelf.

Op 24 maart geeft Joyce een Live New Moon Cacao Ceremonie Mama & Kind in Alkmaar van 13.00 – 14.00 uur met yoga, ademhalingoefeningen en verbinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...