fbpx

Eigenwaarde betekent ook wel zelfwaarde of zelfrespect. Wanneer je in een periode zit waarin deze lager is dan je zou willen, is het belangrijk om deze weer in positieve vorm te stimuleren. Wanneer je eigenwaarde laag is door negatieve gedachten, kan het namelijk zijn dat je keuzes maakt op basis van gedachten die niet waar zijn. In dit blog lees je hoe je jouw eigenwaarde kunt vergroten.

Eigenwaarde vergroten op persoonlijk en gezond niveau

Als individu kan je eigenwaarde wellicht laag liggen doordat je werk niet goed bij je past of dat er dingen in je leven gebeurd zijn die jou het gevoel geven dat je het niet waard bent. Dan is het zaak om die eigenwaarde weer te gaan vergroten op gezond niveau. Je kunt in het Value Journaling Workbook ontdekken wat jouw kernwaarden zijn en daardoor beter weten welke richting je op wilt gaan.

Het online Breathe Better Programma leert je vanuit bewustzijn naar een sterke mindset gaan. Je kunt het basis programma volgen in je eigen tijd. Wil je een stuk dieper gaan, dan kun je ook met het VIP-programma starten waarbij je 3x een 1:1 breathwork sessie online krijgt.

Je eigenwaarde vergroten op een gezond niveau zonder dat je daarmee relaties of anderen schaadt, hoeft niet moeilijk te zijn. Maar je mag hierin ook op je strepen staan. Je hoeft niet alles te accepteren wat anderen van je vinden of denken. Hoe denk jij over jezelf?

Eigenwaarde betekent letterlijk hoe je over jezelf denkt en wat je jezelf waard vindt. Het heeft ook vooral te maken met positieve gedachtes hebben. Jij bent het waard. Jij mag er zijn.

Wanneer je lang jezelf een verhaaltje hebt verteld dat jij het niet waard bent, dan ga jij dat op fysiek én emotioneel niveau geloven. Dus wanneer jij jezelf verteld dat jij het wél waard bent en wél kan, gaat je lichaam en brein ook patronen aanmaken waarin je die positieve verandering doormaakt.

Herkenningspunten van een gezonde eigenwaarde

  • Je denkt positief over jezelf en anderen;
  • Je durft nee te zeggen zonder je schuldig te voelen tegenover de ander;
  • Je kunt duidelijk formuleren naar de ander wat jij nodig hebt en wat ze bij jou kunnen krijgen;
  • Negatieve gebeurtenissen kan je zien als een leermoment.

Herkenningspunten van een laag eigenwaarde

  • Je zelfvertrouwen is laag;
  • Je trekt je aan wat anderen van jou vinden;
  • Je denkt dat jij het niet waard bent en anderen zijn beter dan jij;
  • Positieve woorden over jou door anderen vind je lastig te begrijpen;
  • Je schaamt je vaak voor je gevoel;
  • Je ziet je positieve kwaliteiten niet.

Eigenwaarde vergroten op zakelijk gebied

In je zakelijke leven kan dit om geld gaan. De waarde van jouw dienst. De waarde van jouw tijd. Want tijd is niet alleen geld. Maar ook de tijd die je wellicht liever aan je gezin, kinderen of partner besteed.

In Holistisch land vinden veel mensen het soms te duur, of te veel. Terwijl zo’n opmerking eigenlijk ook de eigenwaarde naar beneden kan halen. Hoe zo is een dienst of iemands waarde het niet waard? In mijn Holistic Dreamer Business Boost help ik ondernemers naar een gezonde eigenwaarde waarin ze een sterk aanbod neerzetten.

Geef jezelf een sieraad cadeau die je ondersteund in het boosten van je eigenwaarde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds