fbpx

Hoe balanceer je de root chakra? De root chakra is de eerste chakra in het chakra systeem. Ook wel het wortelchakra genoemd. Wanneer deze uit balans is, is de kans groot dat je veel in je hoofd zit. De root chakra heeft alles te maken met veiligheid in jezelf ervaren om gegrond te zijn in welke situatie dan ook. In dit blog lees je hoe je de root chakra balanceert.

Root Chakra Betekenis

In het chakra systeem is de rootchakra de eerste chakra die we behandelen. Deze bevindt zich vlak boven de anus. Of ook wel vlak onder je stuitje. De root chakra staat in verbinding met je geaard en veilig voelen. In je lijf. In de omgeving waar je leeft. En met de mensen om je heen. Maar bovenal in jezelf. Wanneer je root chakra uit balans is, kan je veel in je hoofd zitten. Je zorgen maken. Er zijn fijne oefeningen die je helpen om de Root Chakra in balans te brengen.

Ademwerk om de Root Chakra te balanceren

Wil jij jouw root chakra in balans brengen? Dan is ademwerk een mooie methode om meer balans te ervaren. Deze diepe bekkenademhaling is bijvoorbeeld een mooie oefening om de root chakra in balans te brengen. Je kunt ook het Breathe Better Programma volgen om in 6 modules nog meer te gronden en verbinden met je lijf.

Yoga om de Root Chakra in balans te brengen

Yoga oefeningen doen is een fijne manier om verbinding te maken met het gebied rondom de root chakra. Hoe balanceer je de root chakra met yoga?

Oefeningen voor het bekkengebied zoals squat, frog pose en swan pose zijn mooie oefeningen om de Root Chakra in balans te brengen. In combinatie met ademwerk kom je zo weer lekker in je lijf en balanceer je de root chakra. In deze Root Chakra Flow les specifiek voor de root chakra neem ik je mee in een reeks oefeningen die je laten gronden.

Barefoot walking

Barefoot walking zorgt ervoor dat je echt diep contact maakt met de aarde. Via je voeten laad je weer op. Door te lopen. Door je zenuwen onder je voeten te prikkelen. Wanneer je vaak barefoot in de natuur loopt, zul je merken dat je meer geaard bent en minder in je hoofd zit. Ook kan je ademwerk of yoga in de natuur doen. Dit helpt om nog dieper verbinding te maken met jezelf, je root en de aarde onder je.

Chakra Balance Journey

Wil je alle chakra’s terug in balans brengen? Start dan met de Chakra Balance Journey. Deze cursus brengt je terug in balans. Middels yin yoga, flow yoga en breathwork practices. Daarbij ontvang je raw ceremonial cacao thuis voor het hart chakra. En je krijgt informatie over voeding en essentiële oliën die passend zijn bij elke chakra.

1 Comment

  1. […] yoga flow kan bijdragen om weer balans in het sacraal chakra te ervaren. Een flow welke verbindt met het […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...