fbpx

Is jouw sacraal chakra uit balans? Je merkt dit als je stagneert in de creatieve energie, weinig stilte en rust in jezelf ervaart en blokkades rondom het bekkengebied en de seksuele energie hebt. Het is belangrijk om dit gebied ruimte en ontspanning te geven. Zo ga je weer meer levensenergie, creativiteit en stilte ervaren. In dit blog lees je welke oefeningen helpen om de sacraal chakra weer in balans te brengen.

Betekenis tweede chakra en sacraal chakra uit balans

Het sacrale chakra bevindt zich net onder de navel. Wanneer het tweede chakra of ook wel sacraal chakra uit balans is, ervaar je wellicht minder ruimte voor seksualiteit. Je ervaart minder creativiteit. En je energie stroomt niet in een flow.

De sacrale energie staat voor de vrouwelijke levensenergie die vanuit flow en verbinding danst en kan zijn in stilte. Wanneer je niet vanuit de vrouwelijke energie leeft, maar meer vanuit het mannelijke kan je disbalans ervaren in dit chakra. Dit kan zich uiten in hormonale klachten. Klachten tijdens de menstruatie. Ook kan je moeite hebben om emotioneel een verbinding aan te gaan met mensen om je heen.

Je kunt diverse oefeningen doen om het sacraal chakra weer in balans te brengen.

Yoga flow voor balans in het sacraal chakra

Een yoga flow kan bijdragen om weer balans in het sacraal chakra te ervaren. Een flow welke verbindt met het water element, stilte en rust. Maar tegelijk ook creativiteit, verbinding en energie. Door een yoga flow te doen in verbinding met dit chakra, ga je weer ruimte ervaren. In je lijf. In je mind.

Dans!

Door te dansen komt er een vrouwelijke en seksuele energie vrij. Het maakt niet uit hoe je danst. Dans vrij. Beweeg vanuit je gevoel. Wanneer je regelmatig danst, zul je merken dat het Sacrale Chakra meer in balans komt. Jij gaat je ook meer in verbinding voelen met jezelf.

Verbind met water

Het water element staat in verbinding met het sacrale chakra. Het is ontzettend helend om te verbinden met water. Denk hierbij aan de zee, een meer of de regen. Al het water wat direct in verbinding is met de natuur kan je helpen om de sacrale chakra weer in balans te brengen. Lees hier over de voordelen van zwemmen in natuurwater.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds