fbpx

Wanneer je vast loopt in je mind en niet meer tot creatieve ideeën kunt komen, dan is het van belang dat je de ruimte neemt om tot jezelf te komen. Creativiteit komt van binnenuit. Wanneer je niet de ruimte neemt om te voelen welke waarde jij in je bezit, dan vind het ook geen weg naar buiten. Een creatief proces kost tijd. Gun jezelf deze tijd ook. Met in achtneming van je eigen gezondheid krijg je vaak meer gedaan, dan maar door te gaan in de sneltrein. In deze blog geef ik je een aantal tips om je creativiteit te verhogen.

Terug naar de rust

Is alles wat je doet nog in lijn met je kernwaarden? Dit is een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen wanneer je niet meer een creatieve flow vanuit nature hebt. Creativiteit ontstaat vanuit flow. Flow ontstaat vanuit heldere kernwaarden. Door jezelf af te vragen en de ruimte te nemen wat jouw kernwaarden zijn, kun je ook vanuit je creativiteit een heldere koers gaan varen. Het value journaling workbook is een behulpzame tool om je kernwaarden helder te krijgen. Je maakt je kernwaarden SMART en vervolgens werk je deze uit in de bullseye zodat je ziet waar je nog aan mag werken. In je persoonlijke situatie, werk, persoonlijke ontwikkeling, financiën etc.

Neem de tijd om bewust te ademen

Neem de tijd om te ademen. Door te voelen wat er bij jou van binnen speelt, geef je jezelf de ruimte om te voelen wat jouw creatieve bron is. Door juist naar binnen te keren, komen we vaak tot de meest magische creaties. Je creëert dan vanuit je intuïtie. Je gevoel. Je kunt dit doen met ademhalingstechnieken, breathwork sessies en meer. In de 1-op-1 breathwork sessies begeleid ik vaak ook ondernemers om zo weer tot meer rust en focus in hun bedrijf te komen. Ze krijgen weer inspiratie om te creëeren en voelen zich vertrouwd en rustig. Het online breathe better programma is daarbij ook een mooie tool om de weg naar binnen te vinden.

Beweeg buiten in de natuur

Neem de tijd om voldoende te bewegen. Door te wandelen, hardlopen of fietsen geef je je mind ook de ruimte om creatieve ideeën tot je te laten komen. Het mag weer stromen vanuit ontspanning. Door buiten in de natuur te bewegen krijg je vaak nieuwe ideeën door. Laat het lekker tot je komen ook. Forceren heeft geen zin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds