fbpx

Black Friday vind altijd plaats op de vierde vrijdag van november. In 2022 is dit op 25 november en duurt precies 24 uur. Diverse webshops geven hoge kortingen op yoga kleding, yogamatten en diverse andere yoga-artikelen. Lees hier meer over Black Friday en waar je de beste deals kunt krijgen.

Wat is Black Friday en Yoga

Black Friday is altijd op de vierde vrijdag van november. Van origine is deze internationale kortingsdag ontstaan in de Verenigde Staten. De dag na Thanksgiving gaan mensen vaak op pad om hun kerstaankopen te doen omdat ze dan meestal vrij zijn. In de Nederlandse betekenis noemen ze dit ook wel zwarte vrijdag. Te vergelijken met zwarte zaterdag. Veel winkeliers geven hoge kortingen die je alleen tijdens Black Friday kunt krijgen.

Yoga is een levensstijl waarmee je fysieke en spirituele beoefening inzet om je leven meer vanuit het hier-en-nu te leven. Met liefde voor alles wat leeft. Black Friday is een dag die in het teken staat van kopen. Hoe de yoga filosofie hier tegenover staat is dubbel. In principe is alles er al en hebben we niet ‘meer’ nodig. Maar tijdens de feestdagen zoeken we vaak toch een passend cadeau en kan een yoga product of boek een passend cadeau zijn om mensen meer bewust te maken van het leven in verbinding met zichzelf, de natuur en al het levend organisme.

Yoga kleding black friday

Er zijn diverse webshops waar je yoga kleding kunt kopen. Zo zijn er in Nederland een aantal bekende merken zoals Yogini, Yogisha en Urban Goddess. Maar ook merken als ALO en Manduka zijn bekende yoga merken die yoga kleding verkopen en meedoen aan Black Friday.

Bij Urban Goddess noemen ze dit ook wel Green Friday. Duurzame kleding kopen waar je ook daadwerkelijk lang mee kunt doen.

Online shops zoals bol.com doen ook mee aan Black Friday en bieden ook yoga kleding aan van bekende merken als Adidas, Reebok, O’Neil en Nike.

Yogamatten black friday

Wil je thuis je yoga practice gaan oppakken of zoek je een leuk cadeau voor iemand voor de kerst, dan kan een yogamat heel fijn zijn om te hebben of te geven. Dit maakt de stap naar self-practice wat kleiner en je kunt het altijd thuis doen. Zeker met de koude dagen als je niet de deur uit wilt gaan, maar juist online yoga of ademwerk wilt volgen, dan kan het fijn zijn om zelf een yogamat te hebben. Zo kan je jouw eigen sacred space inrichten. Maak het bijvoorbeeld gezellig met kaarsjes, edelstenen en palo santo.

Er zijn verschillende soorten yogamatten. Zo heb je dikke yoga matten, welke fijn zijn voor elke practice en juist ook wat verzachting bieden in ontspannen yoga vormen. Maar er zijn ook wollen yogamatten. Deze zijn heerlijk voor de winter, yin yoga, restorative yoga en yoga nidra.

Yoga oogkussentjes black friday

Oogkussentjes kunnen fijn zijn bij yogavormen als yoga nidra, yin yoga en restorative yoga. Er zijn diverse soorten oogkussentjes. Zo zijn ze er met lavendel gevuld, maar ook geurloos. Tijdens black friday kun je op bol.com zeker oogkussentjes aanschaffen voor een lagere prijs.

Yoga blokken black friday

Yoga blokken worden ingezet om een yogaoefening makkelijker of prettiger te maken. Het is namelijk niet de bedoeling om jezelf in een houding te pushen als je lichaam daar nog niet klaar voor is. Een blok kan de houding makkelijker en lichter maken door extra ondersteuning en ruimte te bieden. Er zijn diverse soorten yogablokken. Zo heb je ze van kurk en kunststof. Maar ook in diverse kleuren. Handig om te hebben thuis of leuk om te geven in combinatie met een yogamat.

Yoga Wheel

Een Yoga Wheel wordt ingezet als hulpmiddel bij verschillende yogaoefeningen zoals rek en balans oefeningen. Het Yoga Wheel geeft ondersteuning in het veilig stellen van je houding. Houdingen kunnen met een Wheel vaak dieper gemaakt worden. Het wiel geeft een extra ondersteuning zodat je in de houding niet over je grenzen gaat.

Yoga boeken

Wil je meer weten over de yoga filosofie of juist een boek cadeau geven tijdens de feestdagen? Dan zijn er duizenden boeken over yoga die verdieping en kennis bieden over yoga. Hieronder lees je de bekendste yoga boeken die elke yogi gelezen zou moeten hebben.

Verder kun je ook diverse boeken vinden over de verschillende soorten yoga:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds