fbpx

Heb je last van benauwdheid bij stress? Dan is het belangrijk dat je je ademhaling en ritme weer in balans krijgt. Want wanneer je niet goed ademt, kunnen klachten toenemen en beland je in een vicieuze cirkel. In dit blog lees je tips om je ademhaling weer in balans te brengen.

Benauwdheid bij stress en jouw eigen ademritme

Wanneer je benauwd bent door stress heb je langere tijd te veel hooi op je vork genomen. Je lichaam raakt gewend aan de stress signalen en een oppervlakkige ademhaling. Of ook wel een stress ademhaling. Doordat je niet goed door ademt, raakt je lichaam overspannen. Dit komt doordat je lijf niet voldoende zuurstof krijgt.

Wanneer je je eigen ademritme weer leert volgen, zullen klachten afnemen. Je leert weer dieper doorademen. Je maakt verbinding met je lichaam. Door te verbinden met je lichaam voel je waar je ruimte hebt van binnen en waar eventuele stagnaties nog aanwezig zijn. De uitnodiging is voelen, en mee bewegen met de uitnodigingen die je krijgt van je lichaam.

Hoe voelt benauwdheid door stress?

Wanneer je benauwd bent heb je vaak ademnood. Ook kun je klachten als spanning en pijn op de borst en in de schouders ervaren. Dit komt omdat je niet voldoende doorademt. Ook kan je klachten als een vol hoofd en een continu gejaagd gevoel ervaren. Je bent als het ware continu op de ‘vlucht’.

Breathe Better Programma

Heb je klachten en wil je hier iets aan doen? Het Online Breathe Better Programma helpt je om weer beter te ademen. Middels oefeningen en schrijfopdrachten doorbreek je ongezonde patronen en kom je weer in verbinding met jouw eigen ritme. Van bewustwording, naar voelen, diep gaande practices, tot detoxen en een krachtige mindset. Want dat vraagt het van jou. Een krachtigere mindset om meer energie en veerkracht te gaan ervaren.

Disclaimer

Wij raden bij klachten ook altijd aan om contact met een dokter op te nemen of een psycholoog. Soms kunnen er andere klachten onderhevig zijn. Benauwdheid door stress is echter net zo gevaarlijk als andere medische klachten. Dus neem dit serieus. Dit programma is ter ondersteuning van een traject. Mindfulness, yoga en ademwerk wordt vaak aangeraden bij stress klachten door dokters en psychologen.

Diverse andere oefeningen en cursussen

Op het learning platform staan diverse andere oefeningen en cursussen die je ook helpen om klachten als benauwdheid te verminderen. Hieronder heb ik er een aantal op een rij gezet:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...