fbpx

Steeds vaker wordt soundhealing met kristallen klankschalen ingezet als holistische en helende methode voor lichaam en geest. Dit kan helpend zijn bij het oplossen van fysieke pijn, trauma en het loslaten van stress gerelateerde emoties. In dit blog lees je meer over de kracht van klankheling met kristallen klankschalen.

Wat zijn kristallen klankschalen?

Kristallen klankschalen zijn niet rechtstreeks uit kwarts gesneden. In feite zijn de breuklijnen in de kern van een bergkristal te groot om een schaal uit te snijden zonder het kristal te doen splijten. Kristallen klankschalen worden gemaakt van kristalpoeder dat wordt verwarmd tot 4000 °C.

De kristallen klankschaal is een instrument welke resoneert door het lichaam op basis van frequenties. Deze frequenties werken door op de chakra’s. Er zijn dus diverse klankschalen met diverse toonhoogtes die ieder voor zich een werking hebben op een van de chakra’s.

De tonen van kristallen klankschalen (C-D-E-F-G-A-B) zijn verbonden met de zeven chakra’s.

De tonen van de klankschalen resoneren op 432 hz door het lichaam. De trillingen van de klanken ondersteunen in het terug in balans brengen van lichaam en geest. Dat wil zeggen emoties reguleren en pijnklachten eventueel verminderen. Zodat ontspanning op diep niveau kan ontstaan.

Lichamelijke reactie van kristallen klankschalen

Doordat wij mensen voor meer dan 70% uit water bestaan ontstaat er door de trillingen van de klanken een filtering in ons systeem. Fysieke klachten en emotionele stagnaties kunnen hierdoor losgelaten worden.

Ook kan het zijn dat vrouwen met menstruatie klachten of disbalans in de cyclus weer balans hervinden. Door de waterhuishouding en hormonen in het lichaam weer in balans te brengen vanuit diepe ontspanning.

Veel mensen ervaren ook licht en zien soms ook licht bij het ontvangen van een soundhealing met kristallen klankschalen. Dit komt omdat je in de diepste staat van ontspanning raakt waarin je jezelf weer ontmoet. Dit niveau van ontspanning is door veel mensen vergeten. Door de drukte vanuit de maatschappij. Maar ook druk en ambities die men zichzelf oplegt.

Kan iedereen klankschalen beoefenen?

In principe wel. Het is een instrument welke op basis van intuïtie gespeeld wordt. Mensen die zelf op de klankschaal spelen vergeten soms dat zij zelf ook een helingsproces ondergaan tijdens het spelen. De trillingen van de klanken hebben ook effect op hen. Niet alleen aan diegene waar ze het voor spelen. Je kunt de klankschalen dus ook heel goed alleen voor jezelf inzetten als dit je ontspanning geeft.

Welke klankschalen kan ik het beste kiezen?

Vaak kies je de klankschaal op basis van intuïtie. Je kunt ook de toonhoogtes op basis van welke chakra’s je mee wilt werken kiezen als je niet direct een hele set van de 7 chakra’s wilt aanschaffen.

Een mooie combinatie om mee te beginnen is bijvoorbeeld een kristallen klankschaal C (1e basis chakra) en een kristallen klankschaal F (4e hart chakra). Deze twee chakra’s samen brengen in klankheling brengt een diep moment van ontspanning. Vanuit het hart en gronding.

Op de video hieronder op instagram bespeelt Joyce klankschalen met diverse toonhoogtes.
De 1e chakra, 2e chakra, 3e chakra en 4e chakra.
De 1e chakra heeft toonhoogte C.
De 4e chakra heeft toonhoogte F.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: