fbpx

Magnesium wordt veel ingezet bij verkrampte spieren en vermoeidheid. Na lange inspanning bijvoorbeeld. Of bij verkrampingen. Wanneer je vaak last hebt van vermoeide en pijnlijke spieren is het fijn om aan te vullen met magnesium. Zodat de spieren sneller herstellen en ontspanning sneller daar is.

Wat is magnesium

Magnesium is een mineraal dat voorkomt in graanproducten, groente, noten en melkproducten. Het is nodig voor onder andere de vorming van bot en spieren en speelt een rol bij de goede werking van spieren en overdracht van zenuwprikkels.

 Een tekort aan magnesium komt niet snel voor. Een te hoge inname aan magnesium ontstaat alleen bij gebruik van tabletten waarin magnesium zit, magnesiumzouten of mineraalwater waarin veel magnesium zit.

Neem een bad met magnesium zout

Om diepe ontspanning te ervaren in de spieren is het fijn om een bad met magnesium zout te nemen. Door de warmte en het water wordt het magnesium zout direct opgenomen door de poriën.

Via de voeten wordt het het snelste opgenomen. Daarom is een voetenbad ook heerlijk ontspannend.

Magnesium olie trekt het snelste in de huid

Als je direct ontspanning wilt ervaren, maak dan gebruik van magnesium olie. Dit wordt direct opgenomen door de huid en trekt het snelste in de spieren. Het kan soms een beetje prikken. Laat het dan 10 minuten intrekken en spoel de olie daarna af. De magnesium is dan inmiddels in de spieren getrokken.

Magnesium creme voor een heerlijke voetmassage

Contact maken met de voeten is ontzettend belangrijk. Met onze voeten maken we contact met de aarde. En via de voeten kunnen we vaak ook makkelijker vanuit het hoofd weer terug in het lijf zakken. Door eerst een voetenbad te nemen met magnesium zout en vervolgens de voeten in te masseren met creme wat ook magnesium bevat kan je verkramping in de voeten tegen gaan en zul je heerlijk gaan ontspannen.

Het zijn heerlijke momentjes van selfcare waarin je jezelf de ontspanning kan geven waar je spieren om vragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds