fbpx

Op 13 november 2023 staat Nieuwe Maan in Weegschaal en de Vishakha Nakshatra volgens de Vedische astrologie. Wat dit betekent en hoe dit jouw leven beïnvloedt, leg ik je in deze blog uit. Weegschaal gaat over balans. Vishakha gaat over succes en positiviteit. Lees meer over de positieve intentie van deze Nieuwe Maan.

Vedische astrologie verschilt in de dierenriem. Er wordt gebruik gemaakt van de siderische dierenriem in plaats van de tropische dierenriem. Dit geeft een verschil van 23 graden. Hierdoor kan het teken er vaak anders uitzien dan je in de westerse astrologie leest. Echter zijn de calculaties berekend op de standen voor de introductie van het gregoriaanse kalender. Dit houdt in voor de introductie van de masculine wereld met druk, tijd en macht.

Een vedisch geboortechart reading kan veel inzicht geven in je leven en hoe je deze meer vanuit zachtheid kunt benaderen. Een horoscoop ziet er vaak ook anders uitzien op het gebied van sterrenbeeld, moonsign en ascendant.

November 2023 Nieuwe Maan

November 2023 Nieuwe Maan staat volgens de Vedische Astrologie in Weegschaal. Weegschaal gaat over balans, harmonie en vrede. Weegschaal mensen zijn op zoek naar gerechtigheid. Het zijn extraverte, gezellige en vriendelijke mensen. Tijdens deze donkere maanden kan het fijn zijn om te kijken waar jij meer balans in je leven mag creëren. Doe het rustiger aan en neem de tijd om te voelen.

Nieuwe Maan is een periode van stilte en het stellen van nieuwe intenties. Wat kun je zelf doen om deze ruimte te creëren? Neem de tijd om te mediteren, yoga te beoefenen of ademoefeningen te doen. Het is een tijd voor jou waarin je naar binnen kunt duiken en echt kunt voelen. Veel mensen verloren de verbinding met hun ‘gevoelens’ en ‘emoties’. Terwijl dit ons compas is.

In de vedische astrologie kijken we naar de meer vrouwelijke kwaliteiten in het leven. Emotionele kwaliteiten. Hoe weerspiegelt dit zich in jouw leven. In een vedische geboortehoroscoop reading kun je er meer over leren hoe dit in jouw persoonlijke vedische geboortehoroscoop wordt bekeken.

Vishakha Nakshatra in Weegschaal Nieuwe Maan

Vishakha Nakshatra is het 16e maanhuis in de Vedische astrologie en wordt geassocieerd met het teken Weegschaal. Het strekt zich uit van 20 graden Weegschaal tot 3 graden en 20 minuten Schorpioen. De energie van Vishakha Nakshatra wordt beheerst door de godheid Indra, de koning van de goden in de hindoeïstische mythologie, die ambitie, macht en leiderschap symboliseert.

Weegschaal wordt geregeerd door de planeet Venus, die liefde, harmonie en schoonheid vertegenwoordigt. Wanneer de Nieuwe Maan plaatsvindt in Weegschaal onder Vishakha Nakshatra, combineert deze de energieën van Venus en Indra, waardoor een unieke mix van waarden en ambities ontstaat.

Gedurende deze tijd moedigt de energie van Vishakha Nakshatra ons aan om onze doelen vastberaden en volhardend na te streven. Het biedt kansen voor groei, succes en erkenning, vooral op professioneel of sociaal gebied. Dit maanhuis ondersteunt individuen die beschikken over sterke leiderschapskwaliteiten, een competitieve geest en een verlangen om grootsheid te bereiken.

Nieuwe begin

De Nieuwe Maan-fase is over een periode voor een nieuw begin, het stellen van intenties en het initiëren van nieuwe projecten. Wanneer het in Vishakha Nakshatra voorkomt, ligt de nadruk op het nemen van de leiding en het maken van assertieve stappen richting onze doelen. Dit kan een uitstekende tijd zijn voor loopbaanontwikkeling, het starten van nieuwe ondernemingen of het op zich nemen van een leiderschapsrol op welk gebied van het leven dan ook.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel Vishakha Nakshatra een sterke ambitieuze energie heeft, het ook de noodzaak van evenwicht en eerlijkheid benadrukt. Weegschaal is het teken van partnerschappen en rechtvaardigheid, en moedigt ons aan om het grotere goed te overwegen en de harmonie in onze acties te behouden. Het herinnert ons eraan dat onze ambities niet ten koste mogen gaan van anderen.

Onder de energie van Vishakha Nakshatra in de Weegschaal Nieuwe Maan is het nuttig om een ​​evenwicht te vinden tussen onze drang naar succes en ons vermogen om harmonieuze relaties te onderhouden. Het kan zijn dat we compromissen moeten sluiten of win-win-oplossingen moeten zoeken in plaats van individualistische doelen na te streven.

Over het algemeen biedt de Vishakha Nakshatra tijdens de Weegschaal Nieuwe Maan een kans op vooruitgang, gedrevenheid en assertiviteit. Het nodigt ons uit om onze ambitie te omarmen, terwijl we tegelijkertijd het belang van eerlijkheid en samenwerking in ogenschouw nemen. Door deze energieën in evenwicht te brengen, kunnen we onze ambities nastreven, succes behalen en harmonieuze relaties met de mensen om ons heen koesteren.

November 2023 Nieuwe Maan Rituelen

Tijdens Nieuwe Maan kun je verschillende rituelen beoefenen die je ondersteunen in je weg naar balans. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt met oefeningen die je kunt doen tijdens de Nieuwe Maan.

  • Mediteren
  • Journalen
  • Ademwerk
  • Yin-yoga

In mijn Moon Phase Yin Yoga E-book vind je oefeningen voor elke Maanfase en journaling opdrachten waarmee je meteen kunt beginnen. Ook kan het je duidelijkheid geven om een ​​Vedische Geboortehoroscoop Reading aan te vragen. Dit zal je begeleiding geven op je pad naar balans. Vedische Astrologie verschilt van westerse Astrologie. Het richt zich meer op de feminine energy en de duiding van de sterren en planeten voor de introductie van de klok en masculine wereld. Je sterrenbeeld, maanteken en ascendant kan er hierdoor anders uitzien. Maar geeft vaak wel inzicht waarom je meer in de actiestand staat, dan in feminine flow.

1 Comment

  1. […] Deze portaaldag valt 1 dag voor de Nieuwe Maan van 12 November. Wat de Nieuwe Maan in November brengt, lees je in dit blog. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...