fbpx

Door alledaagse stress ervaren veel mensen spanning in de kaak. Als dit te lang aanhoudt kan dit doorlopen langs de nek naar de schouders en spanningshoofdpijn. Voor je het weet ben je opgebrand en ervaar je alleen nog spanning. In dit blog lees je meer over hoe je spanning in je kaak kunt verminderen met ademwerk.

Spanning in kaak verminderen

Wanneer je spanning in je kaak ervaart, kan dit leiden tot hoofdpijn. De spieren rondom je hoofd worden steeds meer gespannen en dit kan leiden tot langdurige spanningshoofdpijn. Het is belangrijk om hier iets aan te doen. Want wanneer dit langdurig aanhoudt, zul je in een burn-out kunnen belanden of overspannen raken.

Er zijn diverse methodes om spanning in de kaak te verminderen. Hieronder lees je er een aantal:

  • Ademwerk
  • Yin Yoga
  • Fascia Therapy
  • Massage
  • Zelfmassage
  • Pauzes nemen
  • Mediteren
  • Regelmatig de natuur in gaan

In de 3-daagse Breathe Better Challenge ontvang je oefeningen die je helpen om te ontspannen voor het slapen gaan, waardoor je kwaliteit van slaap verbeterd en je beter uitrust voor de volgende dag.

Waardoor kun je spanning in de kaken ervaren?

Er zijn diverse oorzaken waardoor je spanning in de kaken ervaart. Een daarvan is tandenknarsen. Je slaapt dan al onrustig en er staat al spanning op de kaken. Het is ook nog eens heel slecht voor je tanden.

Meestal wordt dit veroorzaakt door stress. En wanneer je de stress niet wegneemt, zul je deze klachten blijven ervaren. Ademwerk is een effectieve methode om klachten te verminderen wanneer je dit integreert in je leven. In de 3-daagse breathe better challenge neem ik je hier al een beetje in mee.

Verandering integreren in je systeem

Wil je echt verandering gaan integreren in je systeem? Dan kan je ook direct in mijn 6-weekse Breathe Better Programma stappen of het VIP Breathe Better Programma waarbij je 3 online privé breathwork sessies krijgt. Je hebt minstens 21 dagen nodig om diepe verandering in je systeem te integreren. Vanuit dit principe is de 6-weekse cursus ontstaan.

Als je nog een laagje dieper wilt gaan, dan kun je ook mijn yin & fascia therapy masterclass volgen. De combinatie van yin yoga-oefeningen, fascia massage ballen en ademhaling zijn helend voor het lichaam om spanning en emoties los te laten.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: