fbpx

Super fijn dat je bent aangekomen bij dag 3 van de driedaagse breathe better challenge. Dit maakt al een hoop verschil dat je bewust aan de slag wilt met een gezonder ademritme. Vandaag gaan we aan de slag met ademhalingsoefeningen die verandering kunnen maken in jouw leven. Het zijn tools die jou kunnen helpen naar een natuurlijker ademritme. Je kunt ze ten alle tijden inzetten om jezelf te helpen naar meer ontspanning. 

Wordt je bewust van de tools die je kunt inzetten om meer ontspanning te ervaren

De video die je hieronder ziet is een pranayama oefeningen die jou helpt om terug te komen bij de natuurlijke ademhaling. Pranayama oefeningen zijn al eeuwenoud. Prana betekend levensenergie. Ayama betekend het verlengen of controleren van de ademhaling. Door pranayama te beoefenen gebruik je de ademhaling om de stroom van prana te beïnvloeden. 

Zelf werk ik veel met de natuurlijke ademhaling. De natuurlijke ademhaling is het ritme dat werkelijk aanwezig is in jouw lichaam. Vanuit de drukte in ons leven proberen we onze ademhaling te manipuleren zodat we maar door kunnen gaan. Maar dat is nou net waar het lichamelijk en mentaal vaak misgaat. Je ademritme raakt van slag en daar is het begin van de vicieuze cirkel. 

Pranayama oefeningen zijn waardevolle tools die door middel van controle op de ademhaling jou helpen terug te keren naar een natuurlijk ademritme. Het zijn ademhalingsoefeningen waarmee we het brein en zenuwstelsel kunnen kalmeren om zo meer rust te ervaren. 

Er zijn tal van pranayama oefeningen. Ik deel graag de Nadi Sodhana met jou als oefening om het zenuwstelsel meer te kalmeren. Het is belangrijk om te focussen op 1 oefening zodat je daarmee meer rust kunt creëeren voor jezelf. Net als in jouw dagelijks leven is het belangrijk om te blijven focussen. Wat helpt jou verder en wat brengt jou meer rust? Dit zijn oefeningen die mij rust brengen. Voor het slapen gaan of als ik de dag begin. 

Nadi Sodhana

Vandaag is de laatste dag van de 3-daagse breathe better challenge. De oefening die je hierboven hebt gekregen is een oefening waar je mee aan de slag kunt op dagelijkse basis.

Heb je vragen over de afgelopen drie dagen of heb je een specifieke vraag over ademwerk in relatie tot jouw lichaam & geest? Neem dan gerust contact op door te antwoorden op deze e-mail. 

Lieve groet,
Joyce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds