fbpx

Hoe vaak vertel jij jezelf een smoesje om iets niet te hoeven doen? De realiteit is dat dit werkelijk uitstel gedrag is. Binnenkort ga je echt weer naar yoga. Of binnenkort ga je echt weer sporten. Maar maanden later zit je nog steeds in dat zelfde smoesjes patroon. Uiteindelijk hou je alleen jezelf voor de gek. De waarheid is namelijk dat je het wel kan. Je mindset heeft alleen een shift nodig om daadwerkelijk die verandering te gaan maken. Hoe je dit doet lees je in deze blog.

1. Begin klein

Veel mensen gaan de fout in door de stap direct te groot te maken. Direct 3x in de week naar de sportschool. Meteen uren willen mediteren. Begin klein. Ga eerst eens 1x in de week sporten. En start eens met 10 minuten per dag mediteren. Wil je dagelijks yoga beoefen? Ga wekelijks naar een yogales of volg wekelijks online een yogales. Deelnemen aan een groepsles geeft een bepaalde commitment waardoor je het langer gaat volhouden.

2. Geef jezelf de tijd om progressie te zien en make fun

Veel mensen stoppen na 3-4 weken weer als ze geen progressie zien. Geef jezelf de tijd. De tijd die je nodig hebt om resultaat te zien kan je ook leuk maken. It’s not about the destination, but about the journey. En weet dat het in het begin altijd even afzien is. Maar door ervan te genieten. De fun ervan in te zien, ga je het makkelijker volhouden. Kies daarom ook iets wat bij je past. Hou je niet zo van sporten in de sportschool? Dan is een actieve vorm van yoga wellicht iets voor jou. Hou je meer van rammen met dumbels, ga dan lekker naar de sportschool. Wanneer je het fun vind, gaat de progressie ook makkelijker.

3. Maak een planning en houd je hieraan (non-negotiables)

Plan een vast moment in voor jezelf wanneer je gaat mediteren, sporten, yoga’en. Whatever it is dat je gaat doen. En zorg dat je je aan deze planning houdt. Zelf noem ik dit tijdstip een non-negotiable. Er is geen discussie mogelijk met mezelf om het niet te gaan doen. Geen smoesjes. Ik weet dat ik het nodig heb om me goed te gaan voelen.

Ook als anderen je vragen of je op dat tijdstip iets anders (wellicht ongezonds) te gaan doen. Geef dan aan dat je gaat sporten, yoga’en of whatever jij nodig hebt om je goed te voelen. Vertel daarbij ook dat je het niet kan afzeggen. Je hebt dit nodig om die vrolijke jij te zijn. Je maakt weer endorfines aan en daar wordt iedereen in jouw omgeving ook blij van! Je hoeft jezelf dan ook niet te verontschuldigen.

FOMO is wellicht iets wat soms om de hoek komt kijken. Maar vraag jezelf daarbij altijd af wat het je gaat opleveren. Draagt het bij aan je mood en gezondheid? Nee? Houd je dan gewoon aan je eigen schema. Dit maakt jou als mens gelukkiger.

Je kunt vandaag nog starten met een breathwork of yoga les online of in de studio in Alkmaar. Meld je aan via het online lesrooster en maak die commitment met jezelf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds