fbpx

Steeds meer bedrijven gaan ontspanningsmethoden inzetten ter bevordering van de concentratie en creativiteit van hun medewerkers. Dit is ook nodig, want we leven in een wereld waar steeds meer gevraagd wordt op hoge intensiteit. Ik geloof zeker dat Yin Yoga hier ook een bijdrage aan kan leveren. In deze blog leg ik je uit wat yin yoga is en wat dit kan betekenen voor concentratie en creativiteit.

Wat is yin yoga

Yin Yoga is een methode waarmee we werken op het dieper liggende bindweefsel. Het is verbonden aan de Chinese geneeskunde en werkt in op de fascia en meridianen. Inmiddels is bewezen dat deze over dezelfde lijnen heen lopen en dus bevordert het de algemene gezondheid. De meridianen zijn verbonden aan de organen welke voor zich zijn verbonden aan emoties. Vanuit emoties kunnen er ziekten, spanningen en lichamelijke ongemakken ontstaan. Tijdens de yin yoga lessen en workshops focussen we op de meridianen of specifieke lichaamsdelen.

Wat betekent het voor onze medewerkers in kantoortuinen?

In de wereld van nu zitten we steeds vaker en langer in dezelfde houdingen waardoor er spanning in het lijf ontstaat en mensen steeds vaker vastlopers krijgen. Door medewerkers gedurende de dag bewust te maken van beweging en het stabiliseren van de positie zullen zij positiever de dag door komen en ook ervaren dat de werkgever een bijdrage levert aan het welzijn van de medewerker.

Het zitten op een stoel zorgt steeds vaker voor onderrug klachten en heupklachten. Vanuit hier wordt vaak de basis gelegd voor overspanning en burn-out. Het lichaam is namelijk niet gemaakt om de hele dag op een stoel te zitten. Maar juist om in beweging te zijn. Sta bureau’s zijn daarbij al een mooie oplossing.

Verder kun je je medewerkers ook de mogelijkheid bieden om te sporten bij een sportschool of trainingen aanbieden die medewerkers weer bewust maken van het gedrag tijdens de werkdag. Wanneer je daar aan bijdraagt zorg je dat je preventief aan ontspanning meewerkt van je medewerkers en is er minder kans op burn-out, mentale klachten en lichamelijke klachten.

Concentratie en creativiteit

Yin Yoga zorgt er voor dat je medewerkers weer meer ontspanning gaan ervaren in het lichaam maar ook ruimte in de mind. Hierdoor neemt concentratie en creativiteit weer toe. Het zorgt ervoor dat je weer in contact komt met je drijfveren, passie en creativiteit. Daarom worden dergelijke ontspanningsmethoden ook steeds meer ingezet in creatieve bedrijven.

Ik geloof ook zeker dat commerciële en financiële instellingen hier iets mee kunnen. Na verloop van tijd neemt de concentratie en geduld nou eenmaal af. En ook hier zijn veel mensen die gedurende dag veel zitten op een stoel. Dit zorgt er voor dat er veel spanningen en emoties worden opgeslagen in de basis. Ik weet dat er in dit soort bedrijven procedures gelden en dit geld ook voor creatieve organisaties, maar ruimte voor verandering is er altijd en kan juist bijdragen aan de groei van je bedrijf.

Wil je meer weten over een incompany training voor uw medewerkers? Neem dan gerust eens contact op via info@mindeventsfactory.com of 0612378040.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds