fbpx

Wanneer je zoekende bent en niet goed weet waar je staat, haastig bent, je onrust voelt en vooral veel naar buiten gekeerd bent. Neem dan de tijd om naar binnen te keren. Focus je op je ademhaling. Daar binnen in jou. In jouw eigen ademritme. In jouw lichaam liggen alle antwoorden. In deze blog vertel ik je meer hoe je weer in verbinding komt met jouw intuïtie en de antwoorden op de vragen die je hebt over jezelf.

Focused breathing

Sluit je ogen voor een moment. Ga lekker liggen in een comfortabele houding en richt je op je ademhaling. Adem bewust in en uit. Naar je onderbuik. Door naar het bekken. Je ademt ook rustig weer uit. Voel goed wat er binnen in jou gebeurd. Waar voel je sensaties. Waar voel je stagnaties. Adem daar bewust en gefocused doorheen. Op deze manier kom je weer goed in contact met je lijf.

Natural breating

Wanneer je ademhaling steeds meer ruimte creëert van binnenuit, kan je je ademhaling natuurlijk gaan laten stromen. Zonder dat je met je mind focus wilt leggen op hoe je adem instroomt en uitstroomt observeer je hoe je ademhaling zelf in staat is een ritme aan te nemen. Jouw natuurlijke ademritme. Geef je maar over aan die stroom van leven in jou. Die zonder controle kan instromen en uitstromen wanneer je deze laat zijn. In puurheid mag je je laten dragen door je ademhaling.

Consistentie

Wil je op de lange termijn de positieve effecten ervaren van de kracht van ademhalen. Werk dan aan consistentie. Een dagelijkse beoefening van ademwerk zorgt voor ontzettend veel positieve effecten. Het brengt je in connectie met jouw kern. De antwoorden in jezelf. En zorgt voor vele positieve fysieke effecten. Zoals beter ademen, fysieke gezondheid verbeterd, uithoudingsvermogen, mentale gezondheid die verbeterd.

Consistentie kan je opbouwen door dagelijks bijvoorbeeld te starten met een adem momentje en voor het slapen gaan hiermee te eindigen. Zo creëer je een balans die voor jou een duidelijk focus punt zijn in je dag. Sla je een keertje over? Dan merk je dat waarschijnlijk meteen. Voel je dan niet ontmoedigd, maar neem de ruimte om het weer op te pakken.

Wil je meer weten over de kracht van ademwerk? In de Online Breathe Better Cursus werk je in 6 modules / weken naar meer rust en ruimte in je hoofd en lijf. Je kunt de cursus volledig in je eigen tijd volgen. Met een aantal groepssessies en een privé sessie. Deze kan je inplannen op een moment dat het voor jou uitkomt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds