fbpx

Sinds het begin van de avond liggen Facebook, Whatsapp en Instagram eruit. Een wereldwijde storing die zorgt dat de websites en apps niet bereikbaar zijn. Veel mensen ervaren hier last door. Maar je kunt dit ook anders zien. Wat een rust… om even niet bereikbaar te zijn. De continue bereikbaarheid zorgt er namelijk voor dat je altijd aan staat. In de actie modus. Tijd voor ontspanning.

Naast dat je in continue dienst van anderen staat om maar te reageren, sta je ook in dienst van de apps. De apps verzamelen informatie van acties en zoekopdrachten die jij uitvoert waarop de informatiestroom weer op wordt afgestemd. Zo krijg je constant prikkels en informatie voorgeschoteld waarin je geïnteresseerd bent.

Ontspannen kan zo simpel zijn als je geen keuze hebt:

  1. Neem een warm bad of een warme douche en laat alle drukte en gedachten van je af stromen.
  2. Volg een ademsessie vanuit de gratis 3-daagse Breathe Better Challenge en kom vanuit je hoofd weer in contact met je lichaam.
  3. Zet de kaarsen aan in huis voor een romantische avond. Alleen of samen met een geliefde. Lekker knus in huis zonder afleiding.
  4. Schrijf je gedachten op in een dagboek of journal voordat je gaat slapen. Onderzoek wijst uit dat je gelukkiger wordt door elke dag minstens 3 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent.

Tony Crabbé schreef het in 2016 al in zijn boek ‘Nooit meer te druk’ al dat we binnen een aantal jaar (lees 5 jaar) de communicatiestromen niet meer bij kunnen houden. Een groot deel van de informatie wordt niet meer opgenomen of dan ook niet gelezen. Mail wordt zonder te lezen verwijderd. Facebook, Instagram en WhatsApp wordt steeds lastiger bijgehouden. Op een avond als deze merk je pas hoe afhankelijk veel mensen zichzelf hebben opgesteld van deze apps en websites.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds