fbpx

Gronding in jezelf vinden gaat over rust vinden in je mind. Veiligheid in jezelf kunnen vinden en kunnen vertrouwen op jezelf. Gronding is verbonden aan het aarde-element. Het aarde-element staat voor gronden, veiligheid, met beide voeten sterk in de grond staan, rust in je mind en een veilige omgeving creëren waarin jij je thuis voelt. Gronding vinden we in onszelf in het bekkengebied. Waarin je aankomt bij de kern in jezelf. In deze blog lees je 5 tips die jou gaan helpen om weer gronding in jezelf te vinden.

1. Earthing

Earthing of ook wel grounding is niets anders dan contact maken met je blote voeten op de aarde. Barefoot wandelen. Je voeten op in het gras of lekker wandelen over het strand.

Het teveel aan positieve ionen in het lichaam wordt afgevoerd, terwijl negatieve ionen worden aangevoerd. De aarde zelf bestaat uit negatieve ionen. Onze voeten willen positieve ionen graag afvoeren. Door met blote voeten op de aarde te lopen ontlaad je dus de negatieve energie uit je lijf. Vind je meer rust in je mind en kom je weer tot gronding in jezelf.

2. Ademwerk helpt om gronding in jezelf te vinden

Connectie maken met jouw eigen natuurlijke ademritme is een van de dichtstbijzijnde tools die er bestaat. Iedereen die leeft kan dit doen. Je adem geeft je leven. Het geeft je lichaam zuurstof en je mind ruimte. En helpt jou zo weer gronden in je lijf. In het Breathe Better Programma focussen we op het terug keren naar je eigen ademritme. Aankomen bij jezelf. Jouw ritme die voor jou uniek is. Cacao is hierbij een ondersteunende drank om je hart meer te openen en je ziel missie te gronden in je lijf.

Ademwerk heeft vele voordelen. Het help je om:

√ Rust in je hoofd te vinden

√ Ruimte in je lichaam te creëren;

√ Beter te slapen en slaapproblemen te verminderen op natuurlijke wijze;

 Stress te verminderen;

√ Verstilling te vinden in jezelf;

√ Meer vertrouwen in je lichaam en mind te vinden

 Weer creativiteit en inspiratie te ervaren

3. Wandelen

Neem de ruimte voor jezelf om lekker te wandelen in de natuur. Minstens 30 minuten bewegen per dag heeft vele voordelen. Het brengt je terug bij jezelf. Daarnaast zorgt het voor een goede gezondheid met betrekking tot je gewicht, cholesterol, je hart en je volledige lichaam.

In Japan schrijven veel artsen ook ‘bosbaden’ voor. Dat heeft een logische verklaring. Juist door naar buiten te gaan kom je in verbinding met jezelf. Kan je stress ontladen en neem je frisse nieuwe zuurstof in je op.

Wandelen in de natuur helpt bij het verminderen van mentale en fysieke klachten. Het zorgt er ook voor dat je beter gaat ademen wanneer je wandelt in jouw eigen ritme. Wandel dus ook niet altijd met een ‘wandelpartner’. Juist wanneer je alleen wandelt kom je in een soort van trance. Tijdens een gezamenlijke wandeling ben je vaak toch weer veel aan het kletsen en in je mind bezig.

4. Verbind met de kou

Wie kent ‘m niet? The ice men? Wim Hof heeft via vele onderzoeken bewezen dat koude training positieve effecten heeft voor de gezondheid. Wie de kou opzoekt raakt bijna nooit verkouden. Daarnaast helpt koude training ook enorm om te gronden in je lijf. Dit komt door de focus die je legt op je ademhaling.

Tijdens het dippen in koud water adem je door de stress heen. Je leert dus in stressvolle situaties rustig te blijven en daar doorheen te ademen. Wanneer je in koud wat gaat, spreek je jouw fight / flight modus aan.

Door gronding te vinden in jezelf met jouw ademhaling omarm je de kou en vind je rust in jezelf. De aanwezigheid in je lijf zorgt ervoor dat je kunt gronden / aarden.

5. Yoga om gronding in jezelf te vinden

Yoga is een levenswijze en vorm van beweging waarin je aankomt bij jezelf. Vanuit de yoga bestaan er vele houdingen waarin je in jezelf kunt gronden. Zoals bijvoorbeeld de squat pose, frog pose, childspose, etc.

In de 7-weekse chakra balance journey besteden we hier aandacht aan. Het helpt je om gronding te vinden in jezelf. Beter te ademen. En meer ruimte te creëren in body & mind.

Een mooie methode om je lichaam te observeren. In aandacht naar jezelf te kijken. We werken hierin volgens de 7 chakra’s. Het eerste chakra is de root chakra wat in het teken staat van gronding. Het aarde-element / gronding is een centraal element die altijd terug komt in de lessen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds