fbpx

De nieuwe maan is de fase waarin we intenties zetten voor nieuwe plannen en zaaien we hier zaadjes voor. Een tijd van stilte en het gunnen van innerlijke rust om dichter bij je essentie te komen.

Elke maanfase geeft je een specifieke richting. De nieuwe maan is de tijd dat je start met nieuwe intenties. Nieuwe zaadjes plant en je terugtrekt in stilte om na te denken hoe je daar invulling aan gaat geven.

Hieronder geef ik je tips hoe je aan deze maanfase invullen kunt geven. Het helpt je om te gronden, te luisteren en te rusten. Want vanuit rust ontstaat ruimte voor het nieuwe.

Mediteren en visualiseren

Door te mediteren krijg je ruimte voor nieuwe ideeën. Ga rustig zitten op de bank of op een kussentje op de grond. Handen op je buik. Keer naar binnen en focus je op het punt tussen je wenkbrauwen. Door rustig te ademen creëer je ruimte in je lijf en breng je je gedachten op orde. Rust en ruimte voor nieuwe intenties.

Als je bijna klaar bent neem je in gedachte wat je deze maand anders wilt gaan doen. Misschien zijn er in de meditatie ideeën bij je opgekomen en wil je hier de eerste zaadjes voor planten. Visualiseer hoe je dit gaat doen.

Je kunt ook mijn ‘Nieuwe Maan Meditatie’ luisteren in ontspanning.

Journaling

Journaling betekend vrij schrijven. Na je meditatie en visualisatie sessie ga je vrij schrijven. Alles wat in je opkomt is goed. Nieuwe plannen. Oude gewoontes die je wilt aanpakken etc. Misschien wel een brief aan jezelf. Alles is goed.

Stilte

Ook is stilte en niets doen belangrijk. Gun jezelf tijd om te rusten, yoga te doen, te wandelen en te fietsen. Ga naar buiten. Vang frisse wind en kom herboren terug.

Wil je hier meer mee bezig zijn maar weet je niet zo goed hoe te beginnen? Op zaterdag 23 November staat er een New Moon Wellness Day Retreat gepland. Je kunt er nog bij zijn. Reserveren kan via deze link. Je kunt uiteraard ook een les boeken via het lesrooster in Alkmaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds