fbpx

Op 29 juni is het om 04:52 nieuwe maan in Kreeft. Kreeft wordt ook wel gezien als de moeder van de dierenriem. Het gaat over zorgzaamheid, familie en terugkeren naar het zelf. Kreeften willen graag zorgen. Het zijn emotionele wezens die ontzettend loyaal zijn. Kreeften hebben moeite met loslaten. Maar in loslaten zit nu juist de kracht van transformatie. In deze blog lees je meer over de energie van de nieuwe maan op 29 juni in Kreeft en welke rituelen je kunt toepassen.

Nieuwe maan en kreeft

Nieuwe maan is een periode van naar binnen keren. Voelen welke richting je op wilt gaan. Samen met het sterrenbeeld kreeft brengt dit je echt terug naar jezelf. Door in stilte te zijn en te luisteren naar je verlangens, kun je straks helder stappen gaan zetten. Tijdens nieuwe maan hoef je alleen maar te zijn en te voelen. Je kunt tijdens deze nieuwe maan mediteren, ademen, journalen. Schrijf zonder schaamte vanuit je gevoel. Dat is je stille kracht. Kreeften zijn echt gevoelsmensen. Wanneer je je gevoel de ruimte geeft, kan je werkelijk vanuit jouw authenticiteit gaan shinen.

Rituelen tijdens de nieuwe maan

  1. Wees lief voor jezelf. Geef jezelf de ruimte om gewoon te zijn. Kreeften zijn watertekens. De maan heeft daarbij veel invloed op het water element. Wanneer je je wat emotioneler voelt of niet goed kunt slapen. Neem dan eerst de tijd om te mediteren. In liefde en rust. Zodat je echt kunt thuiskomen bij jezelf.
  2. Neem een warm bad of laad jezelf op in water (rivier, zee of meer). Juist door in verbinding met water te komen, maak je verbinding met jezelf. De bron waar de kreeft vandaan komt.
  3. Op woensdag 29 juni kan je ook meedoen aan de New Moon Cacao, breath, yin flow (online) van 09.00 – 10.15 uur. Een mooi begin van jouw dag in stilte en rust om de juiste intentie te zetten voor deze nieuwe maan.
  4. Je kunt ook zelf jouw moon practice opstarten met het Moon Phase Yin Yoga E-book welke ik in 2018 uit heb gebracht. Omdat ik zelf een kreeft ben, ontvang je nu €10,00 korting tijdens deze nieuwe maan op het e-book. In dit e-book ontdek je voor elke maanfase een practice met yin oefeningen, journal practices en informatie over de meridianen en Chinese geneeskunde.

Welk nieuwe maan ritueel ga jij voor jezelf doen?

Deze moonblog is geschreven door Joyce Mol. Oprichter van Mind Events Factory, schrijfster van het Moon Phase Yin Yoga E-book, breathwork & yoga teacher. Elke maand geeft Joyce tijdens de nieuwe maan en de volle maan een workshop of les in het thema van die maan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...