fbpx

Na de bevalling kan je last blijven houden van diverse klachten. Wanneer je een knip hebt gehad kan deze wond of het litteken weefsel nog lang zorgen voor een trekkerig gevoel of pijn tijdens de gemeenschap. Dit komt doordat het gehele bindweefsel is doorgeknipt. In dit blog lees je wat yoni massage kan doen voor jou in het herstel hiervan.

Yoni massage met olie na de bevalling

Je kunt de yoni, de vagina het beste masseren met olie. Je kunt dit ook al voor de bevalling doen om het weefsel voor te bereiden op de bevalling. Na de bevalling kun je dit toepassen als je een knip hebt gehad of gescheurd bent. Dit helpt om het littekenweefsel weer beter te laten doorbloeden. Je kunt hiervoor een olie gebruiken die ondersteunend werkt. Je kunt de perineum olie van Weleda gebruiken.

Hoe kan je de perineum masseren?

Het perineum is de huid en spieren tussen de vagina en de anus. Dit gedeelte wordt tijdens de bevalling volledig opgerekt. Of ook wel 200%. Je kunt een beetje olie aanbrengen op je vingers en dit gedeelte masseren om het voor de bevalling te laten wennen aan de rek. Na de bevalling is het belangrijk dat de wond dicht is voordat je gaat beginnen met masseren van dit gedeelte. Je kunt een van de vingers naar binnen brengen en de huid richting de anus duwen. De andere vingers laat je rusten op je billen. Misschien voel je een trekkerig gevoel. Doe het met aandacht en liefde. Forceer niets. Het heeft tijd nodig.

Yoni massage met fascia ballen?

Nu is het zo dat doorbloeding van het bindweefsel kan bijdragen aan het herstel van de wond of het litteken. Maar naast de knip, werkt de disbalans ook door in het bindweefsel in het gehele bekken. Het is dus belangrijk om naast de yoni en perineum massage ook aandacht te besteden aan het bekken. In de yin & fascia therapie masterclass word je meegenomen in een reeks oefeningen die je helpen om het bekken weer meer los te maken. Je kunt ook het 6-weekse programma volgen waarin je leert werken met de fascia ballen in de yin yoga houdingen en dit ook kunt doorgeven in jouw behandelingen als therapeut.

Yoni massage na de bevalling is effectief in het oplossen van pijnklachten. Maar wees je ook bewust dat de rest van je lichaam ook aandacht mag krijgen. Vanuit een zachte benadering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds