fbpx
yoni-ei

Een yoni ei wordt in de laatste jaren steeds meer naar de voorgrond gebracht als middel om in verbinding te komen met je vrouwelijke kracht. Daarnaast is het een handige tool om je bekkenbodem spieren te trainen. Maar er zijn ook berichten dat een yoni ei gevaarlijk zou zijn. In dit blog lees je meer over de do’s en dont’s van het yoni ei.

Waar komt de yoni ei oefening vandaan?

Yoni betekend vagina in het taoïsme en de tantra. In het Sanskriet betekent het ‘bron voor alles’. Het is de plek waar creatie van leven plaatsvindt en waar je ook je creativiteit en vrouwelijke kracht kunt stimuleren. Naast dat het een oefening is op spiritueel niveau geeft het ook een oefening op fysiek level voor de bekkenbodem spieren. Er zijn diverse soorten yoni eieren. Zo heb je ze met touwtje. Of zoals wij de yoni eggs in de webshop aanbieden zonder touwtje.

Hoe je een yoni ei inbrengt en welke oefeningen je kunt doen lees je in dit blog.

Wanneer is het yoni ei gevaarlijk?

Een yoni ei is niet zo zeer gevaarlijk als je een goede hygiëne waarborgt. Dit houdt in dat je een edelsteen kiest die goed is gepolijst. Daarnaast is het belangrijk dat je het yoni ei reinigt voor en na iedere oefening. Dit kan je doen met koud water onder de kraan.

Het is niet voor niets dat we aanraden om een yoni ei oefening in het begin niet langer dan 10 minuten te laten duren. De bekkenbodem spieren zijn het niet gewend als je deze nooit hebt getraind. Je zou ongeveer 2 tot 3 maanden na een bevalling of geboorte kunnen beginnen met het oefenen van de bekkenbodem spieren met een yoni ei. Zorg wel dat de vagina volledig hersteld is.

Het weefsel in de vagina kan spanningen en emoties vasthouden. Oefeningen met het yoni ei kunnen bijdragen in het loslaten van emoties en pijn. Het zou het weefsel verzachten en de spieren weer kracht bij zetten. Twijfel je? Overleg dan met je verloskundige of gynaecoloog.

Overtrainen van de bekkenbodem spieren

Wanneer je te vaak of te lang het yoni ei gebruikt, dan kan het zijn dat je je bekkenbodem spieren overtraind. Maar ook je al veel spanning ervaart in het bekkenbodemgebied, dan is het van belang dat je heel rustig aan begint. Ga bijvoorbeeld niet slapen met een yoni ei.

De yoni ei oefeningen zijn er juist om meer zachtheid en ontspanning te creëren. Door met het yoni ei te oefenen kun je trauma wegnemen uit dit gebied. Wanneer je overmatig gaat oefenen met een yoni ei kan je de spanning die je al hebt alleen maar erger maken. Zorg daarom dat je de beoefening vanuit de Tantra en het Taoïsme goed leert. Dit kost tijd, maar is het meer dan waard. Je kunt hier diverse boeken over lezen zoals de onderstaande boeken.

Welke yoni ei kristallen zijn veilig om te gebruiken?

Er zijn diverse soorten yoni eieren. Zo heb je ze van edelstenen, maar ook plastic is een veel voorkomende soort die je in diverse webshops kunt vinden. In dit blog vind je een lijst met edelstenen soorten die veilig zijn om te gebruiken. Sommige edelstenen kunnen broos zijn. Dit kan ten koste gaan van de hygiëne. Ik controleer alle eitjes voor verzending op hygiëne en sneetjes. Je ontvangt van mij alleen een yoni ei die volledig gaaf en goed gepolijst is. Je kunt een yoni ei kopen bij mij in de shop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...