fbpx

Hoe gebruik je een yoni ei in 7 stappen. Een yoni ei helpt je om verbinding te maken met het bekken, de yoni en je baarmoeder. Het helpt om emoties los te laten en dieper te zakken in je lijf. Er zijn verschillende manieren om te oefenen met een yoni ei. Lees er hier meer over yoni ei oefeningen.

Wat is een yoni ei?

Een yoni ei is een edelstenen eitje waarmee je de spieren in de vagina kunt trainen en het bindweefsel kunt verzachten. Een yoni ei is er voor jou als vrouw om in een diepere verbinding met jezelf te komen. Met het bekken en je baarmoeder. Er zijn diverse practices die je kunt toepassen. Je leest hier meer over de basis en het gebruik van een yoni ei. Hoe het yoni ei in de vagina te brengen en hoe het los te laten. Maar ook welke practices je kunt doen met het yoni ei.

1. Yoni ei inbrengen

Start met het vinden van een comfortabele plek en positie. Ga op je bed of op de bank liggen. Wat voor jou goed voelt.

Leg het yoni ei op je onderbuik, onder je navel. Laat je lichaam wennen aan het eitje door de spieren rond je vaginale mond te masseren. Zo komt de bloedstroom op gang. Laat het ei dan rusten met de bolle kant tegen je vaginale mond.

Zorg ervoor dat uw vagina vochtig is voordat je het ei inbrengt

Gebruik eventueel een glijmiddel als dit nodig is. Je voelt zelf automatisch het juiste moment om het ei in te brengen. Ga niet duwen. Dan bouwt de spanning op. De vagina neemt als het ware het eitje zelf op het moment dat daar ruimte voor is.

2. Zo laat je weer los

Al onze yoni eggs hebben geen touwtje. De reden dat we yoni eggs niet van een touwtje voorzien, heeft te maken met hygiëne. Het is moeilijk om voor goede hygiëne te zorgen als het is doorboord.

Als je klaar bent met je yoni oefening, is het tijd om het los te laten.

Ga ontspannen zitten en knijp een beetje met je bekkenbodemspieren. Jouw yoni ei wordt automatisch losgelaten. Laat jouw vagina zoveel mogelijk het werk doen.

Bekijk hier welk yoni ei het beste is voor jou en jouw practice. Iedere steen heeft een eigen werking. Jouw persoonlijke verlangen draagt bij aan de keuze van jouw yoni ei.

3. Welke oefeningen kun je doen?

Er zijn diverse practices en plekken waar je kunt oefenen met het yoni ei. Hieronder hebben we een aantal practices uitgelicht. Kies wat voor jou goed voelt. En als je nog even de tijd nodig hebt, dan kan je het yoni ei eerst een poosje naast je bed leggen of onder je kussen.

4. Yoni ei oefening: thuis in de slaapkamer

Zo kan je dit in de slaapkamer doen waar je een sacred place van maakt met kaarsen, muziek en palo santo om de ruimte te reinigen. Wanneer je het eitje hebt ingebracht kun je langzaam wat oefeningen doen door je bekkenbodem spieren aan te spannen en weer te ontspannen. Je kunt ook bewust verbinding maken vanuit je mind met het yoni ei. Hoe voelt het voor je. Welke energie voel je in de vagina. Zijn er emoties aanwezig? Een yoni ei helpt je om je vagina te verzachten aan de binnenkant. Hierdoor kan het ook zijn dat er emoties die opgeslagen liggen in dit gebied los gaat laten.

5. Yoni ei oefening: tijdens een wandeling

Je kunt het eitje ook inbrengen voordat je een wandeling gaat maken. Dit voelt natuurlijk weer heel anders aan. Je hoeft geen specifieke oefeningen tijdens de wandeling te doen. Alleen maar te voelen en observeren. Hoe voel je je in je lijf? Welke energie maakt het eitje in je los. En hoe voelt het voor het bekkengebied. Het kan wat gegronder en zwaarder aanvoelen. Hierdoor kan je jezelf ook meer geaard voelen in je lijf.

6. Yoni ei oefening: onder de douche

Onder de douche oefenen met een yoni ei is ook een prachtige manier om verbinding te maken met de baarmoeder. Je kunt van je badkamer ook een sacred space maken. Steek de kaarsjes aan, zet mooie mantra’s aan en kies heerlijke douche crème of olie uit waarmee je jezelf kunt wassen en masseren. Je kunt het eitje voordat je de ruimte betreed inbrengen als je bijvoorbeeld op bed ligt. Maar je kunt dit ook in de douche doen. Het eitje kun je dan eerst op laten warmen door het warme water van de douche. Onder de douche kun je als je het eitje hebt ingebracht ook oefenen met het aanspannen en ontspannen van je bekkenbodemspieren. Je hoeft niet bang te zijn dat het eitje uit valt.

7. Hoelang kan ik oefenen met een yoni ei?

In het begin kun je het beste niet langer dan 10 minuten een yoni ei oefening doen. De bekkenbodem spieren hebben tijd nodig om te wennen aan het gewicht, de oefeningen en de energie die je opwekt en loslaat in dit gebied. Onbewust slaan veel vrouwen emoties op in het bekkengebied. Dit kan zorgen dat er ook veel energie en emotie los komt. Geef jezelf daarom de ruimte om het langzaam op te bouwen. Voel goed hoe je naarmate je vaker oefent, wellicht steeds langer het eitje kunt dragen.

Kan ik een yoni ei tijdens de zwangerschap gebruiken?

Het yoni ei kun je beter niet gebruiken wanneer je zwanger bent. Tijdens de zwangerschap wil je jouw yoni goed beschermen, maar ook het bekken juist ontspannen. Maar na de zwangerschap kan je een yoni ei bijvoorbeeld wel heel goed gebruiken om bekkenbodemspieren weer te trainen. Je kunt je eitje tijdens de zwangerschap wel onder je kussen leggen of naast je bed neerzetten om er vast verbinding mee te maken.

Ook als je niet zwanger bent en je vindt het nog spannend kan je het eitje eerst een tijdje naast je bed zetten of onder je kussen. Je voelt vanzelf wanneer het moment daar is om te gaan oefenen met het yoni ei.

Na de bevalling kan je het beste 6 weken wachten alvorens je weer een yoni ei gebruikt.

Meer weten over yoni ei oefeningen? Wellicht vind je deze boeken interessant.

4 Comments

  1. […] Hier lees je meer over het inbrengen van een yoni-ei. […]

  2. […] Hoe je een yoni ei inbrengt en welke oefeningen je kunt doen lees je in dit blog. […]

  3. […] kunnen ook zelf verbinding maken met de seksuele energie en spanningen loslaten met een yoni ei oefeningen. Een yoni ei kan helpen om de energie beter te laten stromen, trauma los te laten vanuit de vagina […]

  4. […] Ongeacht welk Yoni-ei je kiest, is het essentieel om tijd te nemen voor zelfverzorging en liefde. Overweeg om rituelen of meditaties toe te voegen aan je Yoni-ei-practice om je intenties te vergroten en een diepere verbinding met je eigen vrouwelijke energie tot stand te brengen. In dit blog lees je over yoni ei oefeningen. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...