fbpx
huis energetisch reinigen

Het voorjaar staat weer voor de deur. De fluitende vogeltjes en het zonnetje dat langzaam weer gaat schijnen, doen wat met ons als mens. Het maakt ons niet alleen blijer, maar we krijgen ook enorm de behoefte om ons huis eens flink onder handen te nemen. Ook wel de grote voorjaarsschoonmaak genoemd. Dat kun je natuurlijk doen met een doek en een dweil, maar het is ook mogelijk je huis energetisch te reinigen. Zodat je negatieve energieën verdrijft en meer rust en ruimte ervaart.

Hoe je dat doet? In dit blog delen we diverse manieren hoe je je huis energetisch kan reinigen. 

Energetisch reinigen huis 

Je huis energetisch reinigen kan op tal van manieren, maar voordat we die delen, eerst even terug naar de basis. Want wat is het energetisch reinigen van je huis? Eigenlijk is het niets meer niets minder dan de onzichtbare rommel, zwaarte of donkerte uit ruimtes te laten verdwijnen. Het wordt ook wel gezien als een manier waarop je je leefomgeving verlost van de energie die je niet meer dient. 

Het kan goed zijn dat je, zonder dat je het door hebt, last van hebt van de energieën die in jouw huis rondstromen. Wellicht dat het invloed heeft op hoe je je voelt of welke keuzes je maakt. Energetisch reinigen is dan een fijne manier om van die energieën los te komen. Je huis energetisch reinigen is niet tijdsgebonden. Je kunt het altijd doen, maar veel mensen hebben er met het voorjaar opkomst, extra behoefte aan. 

Twaalf manieren om je huis energetisch te reinigen 

Nu je weet wat energetisch reinigen is en hoe je het voor jezelf kunt inzetten, is het tijd om onder elkaar te zetten op welke manieren je dat kan doen. Voor welke manier je ook kiest, het kan fijn zijn om een ritueel te maken van je huis energetisch reinigen. Steek kaarsjes aan, trek iets comfortabels aan en zet een fijn muziekje op. Zo maak je er echt even een momentje van en zul je snel meer ruimte en rust ervaren. 

Mocht je aan de slag gaan met het energetisch reinigen van je huis, dan is het goed om het ritueel ook goed af te sluiten. Doe dat op een manier die jij fijn vindt. Denk bijvoorbeeld aan een korte meditatie of visualisatie. 

Manieren om je ritueel af te sluiten

 1. Steek wat wierook aan en neem het stokje mee door je hele huis. 
 2. Brand witte salie. Dit is een Noord-Amerikaanse traditie die al generaties door sjamanen wordt ingezet om negatieve energieën te doen verdwijnen. 
 3. Spoel edelstenen onder stromend water en laad ze vervolgens op in maanlicht. Opgeladen? Neem het kristal in je hand en loop ermee door het huis. Je kunt ze ook op een centraal plekje in je huis leggen.
 4. Stamp of klap in iedere hoek van de kamer hard om zo negatieve energieën naar buiten te verdrijven. 
 5. Maak een plekje van spullen waar je blij van wordt. Zie het als een soort altaar die je huis altijd beschermt.
 6. Luchten maar. Zet alle ramen en deuren tegen elkaar open en laat de tocht door je huis waaien. 
 7. Reinig je huis met Floridawater. Dit is een Zuid-Amerikaanse traditie waarmee je Floridawater – gemaakt van bloemen, sinaasappel en kruiden – door je hele huis sprayt. Dit zal je beschermen tegen de negatieve energie van buitenaf. 
 8. Strooi Himalaya zout op diverse delen in je huis om negatieve energieën te absorberen. Je zou ook een waxinelichtje in een zoutkandelaar kunnen aansteken.
 9. Ga aan de slag met een klankschaal. De trillingen zullen negatieve energieën verdwijnen. 
 10. Dit is een simpele, maar het aansteken van kaarsen werkt ook reinigend. Gebruik dan wel kaarsen met zuivere was. Ook bijenwaskaarsen zijn fijn om mee te werken.
 11. Steek Palo Santo aan en loop ermee door het huis. Dit heeft hetzelfde effect als wierook of witte salie.
 12. Verspreid energetische oliën door je huis door middel van een diffuser.

You may also like...

1 Comment

 1. […] bedoeld zijn om meer ontspanning en liefde te ervaren. Er zijn rituelen die helpend zijn om je huis te reinigen. Dit kan met palo santo of salie. Maar ook spirituele rituelen die je ondersteuning om meer te […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: