fbpx

Tijdens de lockdown vroeg ik me steeds meer af waarom mensen zo bang zijn voor de dood. Niet vanuit een egoïstische gedachte. Maar eerder de wetenschappelijke vraag. Ik ging het gesprek aan met een aantal mensen en kwam steeds weer tot dezelfde conclusie. In dit blog vertel ik je waarom de meeste mensen bang zijn voor de dood en hoe je die angst om kunt zetten naar vertrouwen.

Angst voor de dood

Ik kan me nog herinneren dat ik bijna dagelijks last had van paniekaanvallen. Dagelijks dacht ik dat ik dood ging en dat dit wel eens de laatste geweest zou kunnen zijn. Echter gebeurde het nooit. Er kwam altijd weer een eind aan de paniek en de angst voor de dood.

Tot ik meer vanuit vertrouwen ging leven. Volgens mijn verlangens. Diepe verbinding van binnenuit. Sindsdien voel ik die angst niet meer. Ook nu niet meer.

Lang dacht ik hier niet over na. Tot ik hierover na ging denken in relatie tot het corona virus. Waarom zijn mensen vandaag de dag zo bang voor de dood? Dit virus brengt voor veel mensen ook een eye-opener over de manier waarop ze nu leven.

Veel mensen zijn bang voor de dood omdat ze niet doen wat ze werkelijk verlangen. Ze zitten vast in een baan of relatie die ze niet blij maakt. Of kunnen zich niet vinden in de keuzes die de overheid maakt. Heb je die droomreis nog steeds niet gemaakt waar je naar verlangt? Of heb je nu nog niet gekozen voor een opleiding of cursus waar je al een tijd van droomt?

Wat heeft dit dan te maken met angst voor de dood? Als je dood gaat is het over. Dan heb je geen tijd meer voor jouw dromen en verlangens.

De eye-opener van velen is dan ook om juist nu te kiezen voor wat hen blij maakt. It’s time to do it now. You just live once.

Doen wat je blij maakt

Doen wat je blij maakt zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit. Je kunt meer vertrouwen op je eigen gevoel. Dit zorgt ervoor dat je meer gaat leen vanuit je eigen verlangens.

Juist nu is het belangrijk om te reflecteren of datgene wat je nu doet nog overeenkomt met jouw verlangens.

Kies voor wat jou blij maakt.

Verlangens en vertrouwen

Verbinden met jouw verlangens en vertrouwen heeft tijd nodig als je dit lange tijd niet gedaan hebt. Je hebt lang niet naar je lichaam en gevoel geluisterd waardoor je eigen waarde wellicht is verminderd.

Neem er de tijd voor. Voor mij hielp het om veel te mediteren, naar binnen te keren en te ademen. In rust te zijn en werkelijk te voelen waar ik naar verlangde. In mijn lichaam. In stilte. Want in stilte komen de antwoorden. Dit kan voor veel mensen shocking zijn omdat ze altijd geleefd hebben volgens de standaard van iemand anders.

Ademwerk

Ademwerk zorgt ervoor dat je kunt verbinden met jouw diepste verlangens, emoties en inner power. Met de ademhaling ben je in staat om emotionele en fysieke stagnaties van binnenuit te herstellen. Denk hierbij aan fysieke klachten als chronische pijn. Of mentale klachten als depressie, trauma, diep gewortelde emoties.

De ademhaling masseert je lichaam van binnenuit. Het creëert ruimte in lichaam en geest.

Ik ben dankbaar dat ik dit nu mag delen met de mensheid. De ademhaling als tool om meer vanuit vertrouwen en verbinding te gaan leven. Op fysiek en mentaal niveau.

De grote vraag is…. LEEF JIJ VOLGENS JOUW VERLANGENS? Of leef je volgens de standaard van anderen?

In het 6-weekse Breathe Better Programma ontdek je hoe je meer kunt gaan leven vanuit jouw verlangens en vertrouwen. Jouw standaard i.p.v. die van anderen. Ontdek de kracht van ademhalen. De tool die het dichts bij jou ligt en altijd kunt inzetten op ieder moment.

Boeken over angst voor de dood, heling en je hart volgen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...