fbpx

Veel mensen in deze tijd leven meer in hun hoofd dan in hun lijf. Heb je moeite met aarden? En vind je het lastig om in je lijf te blijven? Lees dan de tips in deze blog. Zo maak je weer verbinding met jezelf en de natuur.

Aarden helpt je om met beide voeten stevig op de grond te staan

Je kunt jezelf vergelijken met een boom die stevig in de aarde staat. Wanneer je wortels stevig staan, zul je veerkrachtiger in het leven staan. Aarden kan op verschillende manieren. Hieronder lees je tips wat je kan doen om te aarden.

Barefoot walking als nummer 1 om te aarden

Barefoot walking is natuurlijk nummer 1 om te aarden. Letterlijk met je blote voeten op de aarde. Wanneer we contact maken met de aarde, ontladen we letterlijk. Je kunt dit oefenen, op verschillende soorten ondergronden. Bewust ervan. Maar ook in de speelsheid. Ook wanneer het kouder wordt, is het goed om op blote voeten te lopen. Koude training leert je dat als je vaker contact maakt met de kou, je weerstand verbeterd.

Ademwerk om te aarden

Een van de krachtigste tools om te aarden is ademwerk. De ademhaling heb je altijd bij je. Je komt er mee ter wereld, en je gaat er weer mee weg. Veel mensen die niet geaard zijn, ademen niet goed. Hyperventilatie, een oppervlakkige ademhaling. Door ademwerk te doen, zul je merken dat je weer beter kan aarden. In het Breathe Better Programma ontdek je wat ademwerk voor jou kan doen.

Grounding yoga practices

Er zijn diverse yoga-oefeningen die je kunnen helpen met aarden. Grounding yoga practices die zich richten op het bekkengebied, geven je ruimte om te gronden. Deze Root Chakra Flow helpt je daarbij. Verder zijn andere yoga practices voor het bekkengebied ook fijn om te aarden.

Verbinden met de natuur

Door te verbinden met de natuur, zul je merken dat je steviger in het leven staat. In de wereld waarin we nu leven zijn we gewoonweg het contact met de natuurlijke cycli verloren. Dit kan ervoor zorgen dat je je niet geaard voelt, onrustig of gestrest. Als je wilt verbinden met de natuur en even wilt loskoppelen uit je dagelijkse beslommeringen dan kan het Back to your inner nature retreat of een privé retreat in Zuid-Frankrijk fijn zijn om te doen. Je maakt weer echt verbinding met de natuur, en daarmee ook met jezelf.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: