fbpx

Je kent het wel. Van die pijnlijke aften in je mond. Vaak komt het door een verminderde weerstand, weinig slaap en ongezond eten. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om van de aften te genezen en je immuunsysteem te verbeteren. Je leest het in deze blog.

Hoe aften behandelen?

Met kaneel aanstippen

Je kunt de aften genezen door ze met kaneel aan te stippen met een wattenstaafje. Vaak heeft dit binnen 1-2 dagen al effect. Kaneel heeft een ontsmettende werking en werkt tegen schimmels. Het kan wat prikken. Maar werkt daardoor wel snel en effectief.

Gezond eten om je weerstand te verbeteren

Het is aan te raden om gezond te eten om je weerstand te verbeteren. Ook wordt het eten van bosbessen jam aangeraden. Maar je kunt zelf ook kijken of je gehele voedingspatroon wel gezond is. Vermijd suikers. Eet voldoende groente en fruit. Soms is het ook beter om lactose te laten staan.

Goed slapen om aften te genezen en voorkomen

Slaap is een van de belangrijkste elementen die zorgen voor een goede balans en weerstand. Slaaptekort is ook wel een van de grootste veroorzakers van ziekten en de dood. In het boek ‘Why we sleep’ lees je daar alles over. Ervoor zorgen dat je goed slaapt, zorgt ervoor dat je mentaal en fysiek beter in balans bent en minder last hebt van klachten als deze.

Vind je goed slapen lastig? Start dan eens met ontspanningsoefeningen voor het slapen gaan. Zo kom je al ontspannen aan in bed, val je makkelijker in slaap en ga je uitgeruster en energieker door het leven.

Meer gezondheidstips en voedingstips lezen? Bij de categorie ‘food‘ vind je diverse recepten om je voeding gezond af te stemmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds