fbpx

Essentiële oliën zijn extracten van planten die een diepe werking hebben op lichaam en geest. Ze kunnen worden ingezet tijdens de meditatie of yogales maar ook tijdens (zelf)massage. Zelf moest ik hier eerder niet zoveel van weten. Maar tijdens mijn maandelijkse massage sessies bij Natuurlijk Sofie vorig jaar raakte ik verlief op ze. In deze blog vertel ik je hoe de oliën je practice kunnen verdiepen.

 

Positieve effecten

Planten geuren hebben een positief effect op het lichaam. Het is meermaals bewezen dat planten en natuur een mens goed doen. De oliën die ik gebruik tijdens mijn yogalessen zijn van young living en kwalitatief de beste essentiële olie die je kunt krijgen. Zij maken de olie met de puurste extracten van de plant. Hieronder deel ik mijn favoriete oliën en hoe ik deze inzet tijdens de yogales.

 

Valor

Valor is een olie die kan helpen om beter te aarden. Het is een geur die afkomstig is van een boom. Valor is een unieke melange van zwarte spar, blauw boerenwormkruid, kamferhout, geranium en wierook. De olie heeft een houtachtige, aardse geur en is uitermate geschikt voor gebruik in de ochtend om positiviteit te verspreiden.

Zelf gebruik ik Valor vaak om in de ochtend positiviteit te verspreiden, maar ik vind het ook een heerlijke geur om als parfum te gebruiken. Je kan de olie in twee vormen krijgen. In een Roll-on of een flesje waarmee je de olie in de diffuser kunt doen.

 

Deep-Relief

Deep Relief Roll-On helpt pijnlijke en gespannen spieren te ontspannen. Ideaal voor gebruik na het sporten! Het heeft een verkoelend effect op de spieren en je mind. De ingrediënten in deze olie zijn pepermunt, balsemspar, kruidnagel, vetiver, wintergroen, citroen, strobloem, copaiba en kokosolie.

Zelf vind ik deze Deep-Relief Roll-On ideaal om mee te nemen als ik lange stukken moet rijden of me moet concentreren tijdens andere werkzaamheden. Zo houdt je focus en blijf je ontspannen.

 

 

Essentiële oliën inzetten tijdens je yoga practice

De oliën kunnen tijdens de yogapractice een verdiepend effect hebben. De valor helpt bijvoorbeeld om steeds meer te aarden in je eigen lichaam. De aandacht mag terug naar het onderlichaam. Zo kom je vanuit je hoofd terug in je lijf en zal je weer helder kunnen denken.

Zo zijn er nog veel meer oliën die een ander effect hebben op het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan ‘Abundance’. Abundance is een olie die je kan helpen om meer vanuit overvloed te leven. Tijdens de yoga practice kan je dit onderwerp inzetten en versterken met de Abundance olie. Zo kom je tot een bepaald niveau van bewustzijn waarin je positiviteit en geloof in jezelf meer kunt omarmen.

 

How to add on

  • Je kunt de olie voorafgaand aan de les op je polsen doen of in je handen en de olie uitsmeren over je handen.
  • Kom in de kleermakerszit of op je knieën zitten in meditatieve vorm.
  • Dan maak je een kommetje van je handen en hou je deze voor je gezicht. Je kunt de geur inademen en in je opnemen. Ervaar de positieve effecten van de plantenextracten en merk op wat er in je mind gebeurd. 
  • Als de oefeningen zijn begonnen zijn er diverse houdingen waarin je de geur nogmaals in je op kunt nemen. 

 

 

Wil jij ook oliën gaan inzetten tijdens je yoga practice en wil je hier meer informatie over ontvangen? Stuur me dan gerust een mailtje naar info@mindeventsfactory.com

1 Comment

  1. […] meer dan een decennium gebruiken mensen essentiële oliën voor lichaam en geest. Tijdens massage, yoga en ademwerk. Het heeft veel voordelen. Op fysiek, mentaal en spiritueel vlak. Mensen beginnen de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds