fbpx

Ben jij een vader uit Alkmaar die graag wil groeien in zijn vaderschap? Maak dan kennis met Vaderhood, een unieke mannencirkel die sinds januari 2022 georganiseerd wordt door twee enthousiaste vaders, Matthijs en Jordi. Onze maandelijkse bijeenkomsten bieden een veilige en rustige omgeving waarin jij jezelf als vader verder kunt ontwikkelen. 

Nieuwe ruimte Vaderhood

In de prachtige ruimte van Mind Events Factory (inmiddels overgenomen door Rolfing Alkmaar), zijn wij gestart met Vaderhood, maar sinds april 2023 hebben we een nieuwe locatie gevonden net buiten Alkmaar, in Oterleek. Hier kunnen we gebruikmaken van een yurt op het erf van een boerderij, waardoor we volop kunnen genieten van de buitenlucht en zelfs vuur kunnen maken. Deze elementen voegen een waardevolle dimensie toe aan onze Vaderhood sessies. 

Wat is de Vaderhood?

Bij Vaderhood Alkmaar behandelen we verschillende thema’s die essentieel zijn voor jou als vader. We staan stil bij de opvoedrelatie, de band met je ouders, de relatie met je partner en het familiesysteem. Tijdens elke sessie is er ruimte om te delen wat er op dat moment in jouw vaderschap speelt. Daarnaast doen we lichaamsoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditaties om uit ons hoofd te komen en meer in contact te komen met ons gevoel. Op deze manier wordt het makkelijker om onze ervaringen te delen en een plek te geven. 

Vaderhood deelt ervaringen, inspireert en leert vaders over vaderschap

Door het delen van verhalen en ervaringen, vind je inspiratie en leer je jouw eigen situatie te relativeren. Dit brengt rust en vertrouwen in jouw vaderschap. Bovendien creëren we een hechte band tussen de vaders in onze groep. We werken met een buddy-systeem dat stimuleert om actie te ondernemen. De eerste stap zetten is vaak het moeilijkst, maar met de steun van andere vaders wordt dit een stuk makkelijker. 

Aan het einde van elke maand evalueren we gezamenlijk wat er wel en niet is gelukt. Onze maandelijkse bijeenkomsten vormen een ankerpunt in jouw vaderschap, waarbij we samen kleine stapjes zetten naar de vader die jij wilt zijn. 

Vadercirkels

Wil jij ook ervaren wat Vaderhood voor jou kan betekenen? Meld je dan nu aan voor het volgende Vaderhood seizoen, dat bestaat uit vijf bijeenkomsten van september tot en met januari. Of kom eenmalig meedoen in onze open zomersessies op vrijdag 21 juli om 20.00 uur en vrijdag 1 september om 20.00 uur. Schrijf je in via vaderhood072@gmail.com en reserveer jouw plek. 

Durf jij de stap te zetten naar persoonlijke groei in je vaderschap? Sluit je aan bij Vaderhood en ontdek de kracht van verbinding en ontwikkeling met andere vaders in Alkmaar. Samen creëren we een positieve impact op jouw vaderschap en dat van vele anderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds